Pivli, prezila jsem. Bylo to nadherne.
Po navratu dam par foto na nase stranky.
Na obed bude kralik s tapenadou v papilote.
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
tak po prečtení novinek jsem samosebou dostal chuť na vietnamský bůček, ale nakonec to bude pravý opak, zapečený lilek s rajčatovou omáčkou a bílým vínem.
-
Bramborák pečený v troubě – dle kuchařky Juliany Fialové. Odpadá přepálený tuk. K tomu tzatziky a rajčatový salát. Všechna zelenina vlastní produkce.
Strávil jsem u toho spoustu času, neb bylo nutno spotřebovat nejprve mrňavé brambory a ty nakousnuté slimáky. Piplačka. Taky jsem oloupal horu rajčat, neb jsem původně měl v plánu dělat vařenou omáčku. Nakonec jsem rajčata ponechal syrová a bylo to senzačně babo-letní.
-
Ta domácí rajčata – to je úplná balada.
-
Dnes rostbeef, česnekové brambory s petrželkou. A můj nejoblíbenější roquefort od výrobce Gabriel Coulet.
-
Kuskus s patizónem (v tom nějaká ta limetka a zázvor, patizón udělaný na olivovém oleji s česnekem, rozmarýnem a chilli). Docela úspěšný pokus :)
-
456: to zní zajímavě.
U nás saucisson sec, beurre sale, fromage de chevre, cantaloup, vin rouge ;-) -
Ochutnám papričky florini plněné feta sýrem z dmhermes.cz. Sem zvědav
-
Manža vaří cibulačku, já jdu udělat krutonky a nalít aperitiv.
A votre sante ;-) -
Dneska večer budou halušky s bryndzou. Vím, že to není moc letní jídlo, ale včera mě tak namlsala kolegyně, že jdou všechny okolky stranou. Aspoň ten oběd máme letní : Pečené červené papriky, oloupané a vychladlé, s fetou, černými olivami, jarní cibulkou, oliv.olejem a petrželkou. Používám hladkolistou. K tomu rozpečená ciabatta.
-
460: Nechybí vám tam balsamický ocet? (Sůl a mletý pepř je samozřejmost, ale i tak se někdy, pro úplnost, uvádí.)
Když černé olivy, tak jedině Kalamata a když Kalamata, tak jedině nevypeckované. Opravdu to má vliv na chuti. -
Měl jsem pocit, že česky je to balzamikový ocet a slovo balsamický používá akorát J. Babica, ale když to zadám do vyhledávače, ukazuje se že i dovozci jsou v tomto rozpolceni a balsamický je používáno častěji (i když mě to stále zní strašně).
Nevíte někdo s jistotou, jak je to správně? Slovníky cizích slov, které jsem zkoušel většinou neznají ani jednu variantu. -
Jediné co vím jistě, že se nepoužívá balsamovací ocet :p
-
463. Řekla bych, že Babica by klidně použil i ten. ;-)
-
A teď si událáméé, tuhlencty pečené skapie … :p
-
461. : Nechyběl. Já balsamico ;-) nijak zvlášť nemusím. Nebo jinak, ne všude mi chutná. A papriky jsou už tak dost sladké, kdybych tam chtěla ocet, tak spíš vinný s bylinkami. Balsamico mám ráda třeba s játry. Na oleji cibulku, přihodit kuřecí játra, sůl, pepř. Rychle osmahnout, zakapat hojně balsamikem, nechat přejít varem a hotovo. Játra musí zůstat uvnitř růžová.
-
Já používám výraz balsamico ;-)
-
Italové to vyslovují se S podle tohoto: http://forvo.com/…o_balsamico/
Doma dneska na stole fusilli s pórkem, domácí klobásou a parmezánem.
-
Na oběd byl biftek, na véču druhá várka cibulačky. Mám pocit, že polévková sezóna se blíží.
-
Poléfka z čersvé dýně …
-
Polévková sezóna už v Anglii je. Pilně vařím, většinou zeleninové kombinace ze zahraday. Přerostlé fazolové lusky nyní uvnitř skýtají měkké fazole, je to sezónní pochoutka.
Dnes jsem se ale musel ochomýtat kolem řemeslníků a na vaření nezbyl čas. Zavolal jsem tedy do nejbližší Fish and Chips a vyzvedl si tam smaženou rybu v těstíčku a k tomu nikoli brambůrky, ale mushy peas, hustou hrachovou kaši. Doma jsem na pánvičce rychle na oleji osmahl utřený česnek, okořenil a smíchal s jinak nevýraznou hrachovou kaší v jakousi napodobeninu „tarka dal“, indického pokrmu.
Ryba (treska) byla fajn. Mastnotou nasáklé těstíčko dostali psi. -
Dnes byla pohádka mládí. :-))))
A teď vařím ostrou a kyselou polévku na zítra. lehce se ochladilo a profukuje, tak se bude hodit.
471: pane 1R! Vy těm vašim psům tedy dáváte! Mastné těstíčko z ryby. :-) -
Což takhle kyselo …
-
472: Vy těm vašim psům tedy dáváte! Mastné těstíčko z ryby
Z ryby mastné těstíčko
Radši maj než masíčko
Když já jim dám ovsa
Tak se tváří pod psa
(na melodii Já mám koně, vrané koně) -
Ovčák dumá … co je s pánem,
chce nás krmit marcipánem,
ovsem, těstem z fisch end chips,
to já bych si radši líz,
krvavého stejku,
sním někoho z venku.Tím jsme dokázali, že Mr 1C krmí psy tak, aby dobře hlídali :D
-
Tak dnes bylo v praze japonsky. Polévka z dýně hokaido, sobí nudle se sobí omáčkou a zeleninou, čerstvě opražený gunpowder.
-
V troubě mam plněná rajčata ;-)
-
Obstojí v této společnosti obyčejný těstovinový salát k večeři…?
-
476: David: Sobi jsou také z Japonska?
Sob polární – Rangifer tarandus
Země původu: Aljaška, Kanada, Skandinávie, Rusko, Mongolsko
Popis: Sob polární je jelenovitý savec, který se vyskytuje v subpolárních až polárních oblastech Evropy, Asie a Ameriky.Sobecky sobbing while the others hoot with laughter…
-
178: Jasně, že jo! Každý den není kaviár. Já dnes budu dělat kuře na zelenině a večer by mohli být palačinky s marmoškou. Je třeba otestovat letošní vzorek višeň-jahoda.