1. Na oběd druhá polovina konfitu.
    Ve včerejší nabídce je pár změn, máte li chuť, ještě je něco na skladě: poslední kousky s příjemnou cenou ;-)

2. Včera na večeři dubáček s konfitovanými kachními žaludky.
    Dnes kachní prsa s čerstvými fíky.
    Máme to ale kachní týden ;-)

3. Bali, po confit canard, co jsem měla u tebe, se mi MOC stýská. Takový týden s kachničkou, jaký jste měli doma, bych si opravdu dala říct. Konfitovaná stehna neměla chybu, jsou měkounká a voňavá. A ty kachní žaludky byly prostě lahůdka! Když se rozprostřou na listový salát, je z toho vynikající letní oběd. Kdybych měla takové dobroty ve špajzu, budu šťastná jako blecha. Nechceš se na podzim vydat do Francie na nějakou zásobovací cestu? Že bych si u tebe objednala?
    U nás doma bude dneska nejspíš bezmasý oběd. Vidím to na salát z rajčat a fazolky, mám ze Zelňáku čerstvou. Odpoledne možná udělám hříbkový tarte podle Šárky, suroviny mám v ledničce. Možná i marocký salát podle Jinozem a tebe.
    Co bude u vás?

4. Helli, stýskat se ti nemusí, však ti ho dovezu.
    Pár objednávek se už nastřádalo, ale ta plechovka pro tebe se tam ještě vejde.
    Na podzim se tam opět vydáme, tomu věř!
    U nás se to dnes taky obešlo bez masa. Udělala jsem pappardelle se smetanovou omáčkou s mangoldem a uzeným lososem. Bylo to vynikající. Dam rcp na naše stránky.
    Helli, prodává se na Zelňáku i mangold?

5. Bali mela bych na Vas dotaz..postup u konfitovanych zaludku je stejny jako u kachniho stehna..? vyzaduji nejakou pripravu predem.?,,rada bych to zkusila udelat..diky

6. Ano, postup je stejný. Už jsme to také zkoušeli, jsou dobré. Ale musím říct, že nám víc chutnají ty koupené.

7. Diky, zkusim, poreferuju, doma se radeji nezminim,ze jde o kachni zaludky..:))

8. Až to bude hotové a zalité sádlem, tak to chce nechat nějaký čas proležet!
    Taky znám pár lidí, kteří nechtěli kachní žaludky a teď jim je musim vozit z Francie ;-)

9. Bali, Ty mi tedy děláš chutě. No, já včera pekla bábovku (hahaha) a taky olivový chlebíček na dnešek – byl s rajčatovým salátkem (česká, voňavá a nepráškovaná rajčata + šalotka+hladkolistá petrželka). Večer bude menší oslava, takže nachystám uzeného lososa s koprem a creme fraiche, meloun s pršutem a španělskou šunkou.
    A na zítra mám naložené maso na bun-tcha.
     ;-)))

Bali: mangoldu si teď docela užíváme, v každé bedýnce se zeleninou je aspoň jeden (většinou dva) krásné svazky. Na quiche je to paráda. Těstoviny s uzeným lososem a mangoldem (nebo špenátem), smetanovou omáčkou…to nemá chybu. ;-)))

10. Další bábovka do Šárčino soutěže ? :-)))
    A olivový chlebíček taky do soutěže, ale té naší?
    No, máš frmol.
    Taky si teda pěkně žerete, samé věci co můžu ;-)
    Mangold je fajn, snad mi tu přes dovolenou nepojde.

11. Bali:
    Mangold na Zelňáku mívají, jen nevím, jestli je tam aktuálně. Teď jsem po něm nekoukala. Prověřím příští týden, ale to ti asi zrovna na nic nebude, ne? Nebo si tam zajedeš, pokud ti ten tvůj přes dovolenou zajde? :-))

12. Bali:
    ano a ano.
    ;-)

13. Nám se poprve urodilo velké množství meruněk na stromě, který sázel manžel před pár lety, takže už přes týden vařím každý druhý den klasické kynuté knedlíky s tvarohem, smetanou, skořicí a někteří si na to dávají i šlehačku. Ještě se nepřejedly :-)
    Kromě toho peču právě meruňkový koláč a ještě jsem i zavařovala džem, samozřejmě meruňkový. Ten potomci milujou na palačinkách, takže musím udělat pořádnou zásobu.

14. Bylo bún – tcha. Dokonalé!

15. Juana: mňam, vy se máte, takové meruňkové hody!

16. Pivli: To je ale náhodička! My jsme měli bún-tcha v sobotu.

17. já dnes taky bunča, porpvé domácí pokus na grilu na dřevěné uhlí na balkoně :) teď se kopu do zadku, že jsem se na to grilování takhle na balkonku nevrhnul dříve! je to epické :)

18. u nas bude vecer grenadyr – delany tak, jak mne ho naucil kamarad stefan, my ho milujeme – je to pry stary tradicni madarsky recept. tak mne napada mrknout do madarske culinarie. pokud je to fakt madarske, melo by to tam snad byt

19. v culinarii neni, mozna to madarske nebude – vite nekdo odkud? francouzke? hledani v googlu nic kloudneho neprineslo zatim

20. U nás dnes k snídani omeleta ala Sacher (od Šárky Dolce Vity), k obědu výborné plněné papriky (omáčka se mi sakra povedla). Koláč ze švestek a hrušek. Večer už jen zeleninka, nějaký ten sýr, olivy a sklenka vína.

21. 439.:
    Třeba místo Culinarie pomůže Dadala?Ani Google všechno nevygoogluje…

http://dadala.hyperlinx.cz/…amr0009.html

22. V poledne jsem udělala králičí stehna v hořčiči pečená s celými stroužky česneku, vodnicí a brambory. Podlévala jsem pivem.

23. 442. : ;-)
    No teda! Mňam!

24. Pivli: dekuju moc, tak predsi je to madar… jeste kouknu v culinarii takto pod tim nazvem, to mne nenapadlo. i tu historii takto priblizne znam, akorat ten recepis neni to same – vysvetlivky tam jsou (ze je to ceska uprava), neco z receptu sedi, ale bez csípős paprika a veproveho sadla to neni ono, taky jedna cibule v tom neudela moc. ale mam doplnene zakladni historicke znalosti, moc diky

25. U nas dnes foie gras au torchon, salade, fondue chinois, plateau de fromages, fraisier, a ted si lehnu ;-)

26. Bali: téééda, vy tam řádíte! Stále ještě v Provence, předpokládám? Nedivím se Ti, že si musíš lehnout! To jsou hody!
    U nás dnes zbytek plněných paprik od včera, protože jsem byla půl dne se psama na výletě, pak se u nás stavila návštěva, tak dostala kus koláče (mimochodem…povedl se velmi velice) a k tomu frappé. Pohoda, venku konečně normální počasí a ne 34°C ve stínu. Večer to vidím na melouna s fetou.

27. Nojo, uzivame si ;-)
    Meloun cantaloupe se sunkou 2× denne. Tady jsou supr dobre.
    Na vecu asi bude i soupe au pistou, mistni syr Picodon a nejake to vinko.
    Zitra vylet malinkym letadylkem, tak asi nic jist nebudu ;- ))
    A jestli nespadneme, tak to pak poradne oslavim. Dnes tu totiz nedaleko jedno spadlo, 5 obeti, uf.
    V utery vylet do Nyons; coz je takove centrum oliv. Tam si to opravdu uziji, ochutnam ve mlynech oleje a nejake dobre si dovezu domu ;-)

28. K odpolední kávě Jogurtovka Tygrovaná (od Pivli, na stránkách Gurmánka.cz) a je to bašta. Domácí vajíčka, fair trade kakao a vanilka z Mexika… už zbyla jen prázdná forma. Pivli, rodina Ti děkuje! :o)

29. 445: Bali, teda dostala jsem hlad, jenom to čtu! Musím si dát aspoň jeden krajíček domácího chleba s medem na zahnání chutí.

30. Bali je normálně provokatérka! I přesto Ti Dášo přeji šťastný let!
     ;-)))

Nordy: jsem ráda, že jogurtovka tygrovaná chutnala, taky máme tenhle recept rádi. Vajíčka domácí (od šťastných slepic, vanilkový extrakt z UK a také fair trade kakao, koupené v obchůdku v Haškově ulici).
    :-)))

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.