Apéro, pak předkrm-vaječné kokotky s CF, kozím sýrem a minicuketkami. Pak studená jehněčí kýta s domácí česnekovou majonézou, marocký salát s nakládaným citronem v pečeném lilkovém plátku, sýry, víno. Dezert-koláč s creme patissiere, jahodami a mátou ;-)
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
BALI: Mňam … klobouk dolu, tohle bych si vse opravdu s chuti dal!
-
Také si to dáváme s chutí. Dnes ještě plátek studeného jehněčího, s fazolkovým salátem. Zbytek domácího creme patissiere a jahod dám asi do palačinek nebo udělám nějaký koláč z křehkého těsta. Ještě nevím.
Včera jsem už ani nevečeřela :- ))) -
Špagetovou dýni ze zahrady, s rajčatovo-masovou omáčkou jakou dělám na špagety, jen víc pikantní.
-
u m teď edou brusketky z domácího chleba a z prvních letošních rajčat. nemůžu se toho dožrat :) a za chvíli jdu na rynglovej koláč od terezky :)
-
My teď furt „kyšujem“. Čerstvé zeleniny je dost, takže je pokaždé jiná quiche. A k tomu kopa zeleninového salátu a sklenka vína. Co taky v tomhle počasí. A jako dezert meloun.
:-) -
391. no, to nemá chybu! ;-)
-
395: Cuki, kterej's dal?
-
no něco podobného jak ta delia, jen jsme si upravil korpus (klasika z 3–2–1 těsta :) a pekl jsem to pokusně v remosce (ne uplně dobrej nápad – blbě se pracuje s korpusem, příště se vrátím ke klasické dort formě s „volánky“, všem bych přál pohled, když sem si těsto namotal na váleček a při tom jak sem se ho křečovitě držel při odvíjení do hluboké remosky, jsem si ho přimáčkl tak, že nešel sundat ;)!!
http://tege.blog.cz/…nou-smetanou
jinak ale úspěch, hlavně chuťovej, kombinace lehce kyselých rynglí a té smetany a křupavého těsta – wowo ;)
-
Studená polévka z červené řepy: Na oleji osmahnout cibulku, přidat oloupanou nakrájenou řepu, ochutit podle chuti: sůl, pepř, cukr, ocet, zalít vývarem nebo kohoutím vývarem, vařit do měkka, rozmixovat. Dát vychladit. K servírování doplnit na kostičky nakrájenou okurkou, nasekaným vajíčkem, kopečkem zakysané smetany s koprem.
-
400. : takže takovej chlodnik?
Dělala jsem minulý týden (klasický chlodnik) a pochutnali jsme si. -
400. To se mi líbí ;-)
A řepu mam zrovna doma.
U nás dnes ratatulééé. -
399: Cukee, jestli chceš, poradím ti šikovnou snadnou fintu na práci s korpusem. I do remosky.
-
399:
já chci vždycky ;)
-
404: Tak jo. Pošlu mailem. :-)
-
Dnes jdeme do naší oblíbené místní hospůdky na plněné papriky, mňam.
-
Pesce Lesso a k tomu doporučená Salsa Verde coi Cetriolini sott' Aceto. Všechno z kuchařky Marcella's Italian Kitchen.
A česky to je vařená ryba (v mém případě mořský vlk) se salsou verde ve verzi s kyselými okurkami. Trochu jsem se toho bál, ale jelikož Marcella Hazan a její recepty ještě nikdy nezklamaly (konkrétně tenhle recept je prý v knížce na naléhání jejího manžela.), nakonec jsem sebral odvahu a stálo to za to :)
-
Ráno jsem připravila osvěžující marocký salát s nakládaným citronem (nemůžu se ho nabažit), okurkový salát s koprem, creme fraiche, česnekem,… Kámoška donese naložené Rošťáky, hodíme je na pánev, obložíme se na terásce jídlem a pitím a budeme užívat víkendu ;-)
-
408. : tedy to je něco! budu muset ten marocký salát ozkoušet! ;-)
U nás dnes snídaně a svačina řecký jogurt s ořechy a medem, ovoce. Oběd epesní hovězí gulášek (jako břitva!), ovoce, domácí zmrzlina. Večer už jen kosek sýra, hroznové víno a sklenka bílého.
Ovšem v hrnci bublá kuře s bylinkami, zítra ,pozítří, popo…
bude supa avogolemono – řecká kuřecí citrónová polévka dle Šárky (mám závislost, prostě)!
A upeču quiche (ještě nevím jakou, zeleniny doma hafo). No a salátek… -
408: Bali, tiše jsem doufala, že najdu na Vašich stránkách receptík na marocký salát, moc mě láká, ale neobjevila jsem ho. Prozradíte?
U nás dnes před cyklo-výletem vejce Benedikt, cestou točená malinovka a večer okurkový grilovací salát, česnekové žampiony a grilovaná telecí panenka. Jako dezert clafoutis s třešněma.
-
410.: hihi, točenou malinovku jsem dnes dala u nás v parku, v kavárně Na půl cesty. Vzpomínka na dětství…
Ale nejlepší je stejně točená citrónová limonáda z bašty Dělová koule pod hradem Okoř. Nevaří tam nejlépe, ale brčola je výýýborná!!! -
Osobně bych si radši dala točené pivo ;-)
Tak já tam ten salát dnes dám, ale prvně jsem ho viděla na stránkách Jinozem, pak v kuchařce Skvělá chuť Maroka. Ale lehce jsem si ho upravila.
U nás dnes asi tripes a la mode de Caen, večer zbytky včerejších salátů. To bude minivečeře, protože toho moc nezbylo.
Ještě tu mám 4 malé řepy z Lenčino zahrádky, tak přemýšlím jak s nimi nejlépe naložit.
Ta řecká polévka je fakt moc dobrá. Také ji zas někdy uvařím.
Vejce Benedikt, hmmm, takovou snídani také můžu!Pivli, upeč nějaký quiche podle nás a hned máš příspěvek do naší fotosoutěže ;-)
-
Recept na marocký salát je tedy PŘIDÁN ;-)
-
412. : někdy to nejde, pít pivo, zvlášť, když jsi tam na kole nebo je šílené vedro. Dát si pivo, tak padnu (a to mám pivko ráda – jenže tam mají Mušketýra 11°). Ta limoška je fakticky dobrá. Taky jede! :-)))
Na soutěž už jsem koukala, popřemýšlím, je to výzva! Zatím jsem pekla do bábovkové soutěže. :-)))
-
413: Děkuju moc :o) V těch letních vedrech nemají saláty konkurenci.
-
415-není zač.
Saláty jsou dobré, ale dnes jsem si dala na véču topinky ;-) -
Dnes na oběd CONFIT CANARD, s bramborou kaší.
Máte li chuť ochutnat tuto lahůdku, koukněte na odkaz, mam pro vás zajímavou nabídku ;-) -
Dnes nevařím. Po nezdravém a velikém obědě, od kterého do teď nejsem schopný pracovat, jsem se rozhodl pro zdravou letní večeři bez vaření. Budeme mít parmskou šunku, sýry, olivy, sušené rajčata, salát z rajčat a okurek z domácí produkce, chleba, ovoce a láhev chardonnay. Zdravé, vydatné, chutné a čas přípravy žádný.
-
Čerstvě vykopané vlastnoručně vypěstované brambory, jen tak s máslem a osolené – mana nebeská :-)
-
Steaky z brazilské svíčkové, tzatziki podle cuketoreceptu a spousta salátu.