1. Pivli:

miam ;) já jsme po risottu s českejma babkama, zadělal jsem těsto na patu na zítra a právě koumám, že bych dal nějakej dortik :) borufek v mražáku hafec, stejně tak domácích vajec ;)

2. já dneska zkoušel tuhle polévku: http://tege.blog.cz/…znoveho-vina

3. 362: a jak chutnala?

4. 363: chutnala moc, i dneska k obědu ohřátá (-: Ale zbytek už zamrazím na jindy, protože zrovna rozpaluju troubu na druhej pokus o pitu v životě a tak si dám ke svačině a k večeři čerstvou pitu – nejspíš s rajčatama, olivovým olejem a sýrem, možná si k ní udělám i hommos.

5. Zrovna přemýšlím, čím naplnit krůtí kapsu. mám takový krásný veliký kus krůtího masa, tak dumám, co do toho. fetu, sušená rajčata, nějakou bylinku? Nivu, česnek? Hm…

6. K obědu byla první letošní před pár minutami vlastnoručně sklizená cuketka. Mňam, teď už to bude jedna za druhou. Kachní konfit, co byl k ní, taky nebyl k zahození ;-)

7. 365. A co naplnit kozím sýrem, přidat šalvěj a slaninku, hm? Překvapivě chutná kombinace :)

8. 365: Já bych to neplnil – nakrájel bych na tenký plátky, naložil do oliváče s citrónovou šťávou a troškou pepře a pak ugriloval.

9. Děkuji za tipy. :-)))
    Nakonec jsem načala velkou lahev italských žampionů na pizzu, jsou to plátky, nakládané s bylinkami a kořením v oleji (moc dobré i samotné), přidala rozdrobenou nivu, sušená rajčata, čerstvou bazalku a hladkolistou petrželku, kousek másla, špetku soli a pepře. Celé maso jsem obalila ve zbytku bylinek, nahrubo drceném barevném pepři, hrubé soli (to vše rozmíchané v kapce olivového oleje a citronové šťávy). Opekla ze všech stran na pánvi a pak šoupla do trouby. Podávala jsem s „bedýnkovými“ bramborami a „bedýnkovou“ cuketkou (žlutou a soudečkovou) – lehce orestovanou na másle. Výtečné to bylo. Sklenka bílého vínka k tomu. :-)
    http://pivli.webovastranka.cz/…P1050756.JPG
    http://pivli.webovastranka.cz/…P1050760.JPG
    http://pivli.webovastranka.cz/…P1050762.JPG

10. Moje dnešní Soukem inspirovaná svačina: domácí pita, talířek olivového oleje s bylinkami z labnehu na namáčení a dvě kuličky labnehu samotného.

11. Moje dnešní Soukem inspirovaná svačina: domácí pita, talířek olivového oleje s bylinkami z labnehu na namáčení a dvě kuličky labnehu samotného.

12. Kdy začíná sezóna fazolových lusků? Neměly by už být? :( Vezu si hezký kousek telecího a představuji si je k tomu.

13. 370.+371.: mňam, mňam! To nemá chybu! ;-)
    372. Fazolky už jsou, měla jsem krásný mix zelených a fialových z Biozahrady. Na tržnici už také prodávají.

Dnes se k večeři chladí v chladničce chlodnik.;-)

14. 369: no vida, tuhle mě s krůtou také napadlo něco podobného.

Nacpal jsem tam fetu, mozzarellu, čerstvou bazalku a vlašské ořechy.

Výsledek zde: http://photos-d.ak.fbcdn.net/…741829_n.jpg

15. Dnes jdu na terásku místní skvělé hospůdky. Majitelka mne nalákala na plněné papriky ;-)

16. Těmi fazolkami jste mně inspirovali k uvaření mého oblíbeného pokrmu – fazolek na smetaně s koprem a vařenými brambory. Asi to dnes naservíruji k večeři. :-)

17. Dneska jsem jako velkovýrobna na koláče – kynuté švestkové, meruňkové a s jablečnými povidly a navrch křehký borůvkový.

18. Teď se v troubě peče quiche (mangold, kozí sýr, uzený losos, kopr). K tomu salát z cherry rajčátek, rukoly (vlastní + Biozahrada), černých oliv a šalotky. Večer budu péci meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou. Kynutý nee, udělám oblíbené těsto ala Šárka.

19. V kastrolu už mám základ: cibuli a aromatiku (mrkev, řapíkový celer, česněk, koření), plus mladá cuketka a hrášek ze zahrady. Zaprášené moukou a zalité sklenicí suchého bílého.
    Zítra to ohřeji a vrznu tam creme fraiche a na kusy nakrájené trio ryb: treska, uzená treska, losos. Nechám gently pošírovat. K tomu nové brambory ze zahrady.

Na okraj: Uvedené ryby pro 4 osoby, plus 1 šťavnatá makrela přišly na 11 liber. Měl jsem jen dvacky a fishmonger neměl dost drobných nazpátky. Vrátil mě tedy celou desítku s tím, že mu jednu libru dopříště dlužím. Nezná ani mé jméno, jen tam, celkem pravidelně, nakupuji.
    Mám nyní v autě papírek s poznámkou, abych na ten dluh, chraňbože, nezapomněl! Budu totiž příští týden ve Staré Vlastě.
    Já vím, všude kolem je milionových dluhů jako nastláno – ale já jsem staromódní!

20. Dnes jsem si na oběd připravila tuto rybku. Náplň – citróny, červená cibule, různé bylinky ze zahrádky, máslo. Příloha- bramborová růže.
    V troubě jsou lilky na kaviár!
    Zítra uvařím kuřecí stehna po řecku, podle Olivové kuchařky ;-)
    A mousse au chocolat.
    Pivli- ten quiche zní ale sakra dobře.
    A ty jednorožčí rybky taktéž ;-)
    No, ony ani ty koláče nejsou k zahození ;-)

21. Aido: teď jsem si vzpomněla na slíbený rcp na ten lilkový kaviár, tak je tedy tady ;-)

22. V poslední bedýnce se nacházela kapusta, takže volba pro dnešek byla jednoduchá – poulet au chou podle tohoto mnohokrát vyzkoušeného receptu: http://www.labuznik.com/recipe.php?…. Kuře je české bio, klobásy naše místní, poctivé mirošovské.

23. Po přečtení česnekového článku pana C. v Apetitu jsem nevydržela a upekla si v troubě paličák z Moravy a k tomu tmavý chlebík, domácí bylinkové máslo a trocha zeleného lupení.

24. Pečené kuřátko (jen tak s hrubou solí a kmínem), dušené nové brambory s pažitkou, grilovaná cuketa (vše „bedýnka“ z Biozahrady), k tomu pečený česnek (český paličák), sklenka bílého vína.
    ;-)

25. Včera, dnes a zítra- meloun Cantaloupe se sušenou šunkou, kozí sýr a vínko ;-)

26. Bali, ty se máš, já ještě letos nenarazila na voňavý meloun (ale od soboty jsme ve Francii, tak předpokládám, že se to změní:-) U nás dnes zapečená zelenina se sýrem (brambory, květák, cuketa, rajčata, gouda) s rajčatovým salátem s bazalkou – aneb zítra je další bedýnka, tak rychle sníst, co ještě zbylo:-)

27. 385. melounek se španělskou sušenou šunkou byl v pátek. Dobré to bylo.
    Dnes omeleta ze zbylých brambor a cukety od včerejšího oběda, domácích vajíček, goudy, bylinek. No a k tomu rajčatový salát se šalotkou a estragonem. ;-)

28. Lucko, Jean dovezl perfektní melouny přímo z France, tak se máš nač těšit.
    My tam jedeme po vás, tak se zrovna mineme ;-)
    Už se tam moc těším, to bude dobrot! Např. fíky, trhané rovnou ze stromu ;-)
    Ale melouny jsem už kupovala dobrý i tady, dokonce v Kauflandu. Ale minulý týden jsem tam koukala a řekla bych, že nic moc, tak jsem nekoupila.

29. 388. Koupila jsem dva krásné melouny u naší paní v zeleninovém stánku. Jeden byl oranžový a druhý takový ten ananasový. pěkně zralé a aromatické byly.V pátek jsme měli oslavu, takže krom tataráčku z lososa a výborných sýrů a klobásek byla i sušená špaňelská šunka, pršut a melouny. Pil se Mucha sekt a potom se míchala Raspberry Caipi. Jsem se do toho koktejlu úplně zamilovala. ;-)
    Dostala jsem krásné sklenice na mojito (caipirosku, daiquiri…) i s dřevěným mugglerem, tak se to hned ozkoušelo.
    Ještě musím vyzkoušet ten druhý koktejl se zázvorovou marmeládou (tu mám). Zázvorovou limošku si vyrobám doma, nechce se mi kupovat ty přeslazené a předražené hnusy.

30. Muddlerem, nééé mugglerém. Jéééé! ;-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.