1. Zajochu, tomu se tedy říká NÁKUP ;-)
    Bohužel mam do Holešovic daleko :- (
    Makrelu také schvaluji :- )

2. Já měl k obědu sushi a co si dám k večeři se teprve uvidí.

3. 330. Mandlový koláč určitě udělej, hlavně ten s plátky mandlí. Je to mana nebeská! :-)))
    Tatarák schvaluji, můžu kdykoliv. :-)))

4. Hrachovou kaši s moravským uzeným a pečenou paprikou, lehce podpořené kachním sádlem.

5. Dnes jsem si udělala šišky s mákem ;-)

6. Dnes nebyla síla cokoliv vařit. Dusno, hnusno, humidita asi 75%, nad námi se „hádají“ dvě bouřky celé odpoledne (včera celý večer), přívalové deště. A to bydlím na Kavčích horách.
    Takže jen míchaný salát s fetou Dodoni a jako moučník bude meloun.

7. Dusno, hnusno, humidita přes 80%. Paní J je na návštěvě u své maminky. Dojídal jsem včerejší zeleninové curry. Ještě jsem si ho přiostřil na skoro nebezpečný stupeň a vrazil do toho pikslu tuňáka.

Potom, na ochlazení, jahodovou tříšť dělanou dle moc povedeného receptu zde (díky!). Cukru dávám o něco míň, zrníčka nám nevadí, ponechávám.

8. Jo tak ta humidita byla nakonec 95%.Ne, že bych chtěla házet trumfy. Samotnou mě to překvapilo.
    Jdu vyrábět lilky ala Rachad.;-)

9. U nás byl na předkrm salát: brambory, uzený losos, CF, kopr, pažitka, citron, červená cibule.
    A pak losos pečený s bramborem, citrónem, červeným pepřem, krevetami. Vínko, sýry ;-)

10. Číslo x38 (první číslici částečně zakrývá rámeček – je to 8?, 3?)
    Pivli, to nic není. U nás ta humidita nakonec vylítla na 120%… další pokračování a la scénka, kde se zazobaní předhánějí, kdo měl chudší mládí – už jsme to zde jednou probírali! :-))

Číslo x39: PdT, SF, CF et Fines Herbes – klasická kombinace, marriage made in heaven. Mmmm.
    Jíme už první brambory ze zahrady – malé, ale naše. Chutí o hlavu a ramena nad vším, co ze dá koupit za peníze!

11. 1R: jj, u nás už to ani humidita není, jsme tu jako v akvárku. Dnes opět bouřka, byť malá, chvíli vichřice.
    jednak jsme probírali Leacockovu povídku o milionářích, druhak kultovní scénku Pythonů – debata chlapíků z Yorkshire. ;-)

Losos ala Bali bude v neděli. Dopékám koláč podle Šárky, kombinace borůvky, jahody, rybíz a angrešt.

12. x41: V akvárku? Pfff! My byli ve fontáně, po uši, lili jsme si Evian (naive-ly, přesmyčka!) na hlavu a zpívali Blo, blo, blo, Bre-ke-ke.
    Evian byl, pochopitelně, vyhřátý na 137 stupňů C.

Spali jsme s elektrickou dekou zapnutou na plné koule. Tupl peřiny, vlněná pyjamas, ponožky, čapka s třásněmi.
    Ounly kidink. ;-)

13. Snídaně: lososové kokotky, mňám.
    Oběd: salát s konfitovanými kachními žaludky, mňám.
    Večeře: francouzská smaženice, tapenáda a možná něco z lilku (mam tu 3 krásné)

14. 384.: ve fontáně? Hihi, vzpomínám, jak jsme jednou po velké pařbě v hotelu Diplomat (a závodech na autokárách v podzemí), skákali do fontány před hotelem. Skandál, milý pane, skandál! sice ne skandál formátu Profumovy aféry, ale malér to byl. ;-)))
    Turmfovat Vás už nebudu, ale vybavila se mi scénka z Dobytí Severního pólu a rtuti v teploměru, která klesla na –50°C. No, pak jí sice popohnali na slušných –42, což už se dá vydržet, ale nejlepší bylo, jak si vyprávěli (pod dekou) o požáru Národního divadla, aby se zahřáli. Jj, Cimrman byl prostě génius. ;-)

Jinak k snídani dnes koláč podle Šárky a k obědu budou lilky. Večeři vidím jen na nějaký zeleninový salátek. Losos zítra. V pondělí kuřecí paličky na rozmarýnu, česneku, mořské soli(Maldon) a hrubě mletém pepři. A salát.

15. 344: jj, koupání ve fontánách bývá pro úřady problém, v Římě je za to myslím pokuta ve statisících Euro (jinak by jim tam holt asi lezl každej).

Jinak já nějak spíš nakládám, než vařím – včera kimchi a dneska utopence.

16. No, právě jsem svařila několik litrů pikantního láku, sklenice jsou vymyté a vypařené, bylinky a zelenina připravené, okurky skáčou z lavoru. ještě budu dělat rychlokvašky, zelák už opustil zbytek zelí a čeká na okurky. Zcela neekaně se přihodilo. Ráno to vypadalo poklidně, odpoledne přistálo doma zatím deset kilo okurek.
    Ad fontány: já bych tam za střízliva a za bílého dne taky nevlezla, no…;-)

17. V kuchyni dnes řádí paní J. Dělá velkou várku vinných listů s dvěma náplněmi: masitou a vegoušskou. Večer jdeme na „party“ a víme, že tito přátelé mají rádi, když krom vína jeden přinese i něco na zub a na zpestření jejich Cold Buffet.

Na kimči se chystám co nevidět. Čínské zelí a kedluben ze zahrady.

18. 347: Já dal čínské zelí a květák, tahle kombinace už se mi osvědčila.

19. Že je tos květákem dobré? tak se mi do kimči osvědčil. Kimči nechám na chladnější dny, teď jedou kvašáky-močáky-láčenky-rychlokvašky. Jen musím nadrbat vinný list, už jsem všecen upotřebila. Kdyby přišla chuť na dolmades.:-) jako u 1R family.

20. Kytičko, prosím Tě, nejels teď někdy kolem Krčské nemocnice? Co tržnice? nechce se mi tam jezdid na blind. Jezdím sice do Písnice a dál na Břežany, Jílové…ale jezdíme horem.

21. 350: Bohužel, teď jsem sice v Břežanech, ale jinak už většinu času trávím na Břevnově a kolem Krčské nemocnice nejezdím, takže netuším.

22. Kimči s květákem je fajn, ale já karfiol na zahradě letos nemám. Zkusím to s mladou kedlubnou, velikosti tenisáku. Něco mi říká, že by to mělo fungovat, nakrájené na tenoučké plátky. Už se mi to vše přes noc máčí v solném roztoku. Mrňavé slimáky ukvartýrované v čínském zelí nechť vezme čert.

Párty u kámoše byla velkolepá, přes sto lidí, hodně muzikantů s nástroji kolem jejich křídla (piána). Do našich dolmades byla na párátku zapíchnuta cedulka „Vegetarian“. Když jsem příště navštívil kuchyň, už jich nebylo.
    Jídlo jsem tam neochutnal – neměl jsem hlad a byla tam stále tlačenice a dusno.

Byl jsem tento večer řidič a i když v UK si jeden může dát cca dvě piva či ekvivalent, pil jsem jen minerálku. Byla s příchutí malin a zeleného čaje, celkem OK. Nálepku jsem nestudoval. Bylo chuti bylo dosaženo v chemické laboratoři? Nedivil bych se.

Zítra budu krájet a pěstí pěchovat – snad se mi kimči v teplém počasí nezjančí. Oddalovat nešlo, čínské zelí chtělo sklidit.

23. Pečený skopec, grilovaný lilek, cuketka a paprika s česnekem. K tomu bandory a jakýsi australský shiraz.

24. Právě se doobědvaly grilované jehněčí kotletky, pečený lilek s marockým salátem(rajčata, nakládané citrony, …), chléb s olivami, bordeaux. Ani nezbylo místo na sýr.
    Ale teď se začne péct dezert.
    Radši bych se ale viděla v poloze ležmo.
    Večer budou žabí stehýnka, zbytek tapenade, no a dál se uvidí;-)

25. Já dneska pekl francouzské brambory.

26. K snídaňoobědu byly tvarohové lívanečky podle Nigelly(foto na mých stránkách, u Šárky i u Olivek) s posledními českými jahodami. Původně plánované tvarohové knedlíčky jsem zavrhla, už jednou byly. No a ke svačinovečeři byl losos ala Bali, k vidění na stránkách Olivové kuchařky.
    Dášo, ani jsem nestihla nafotit. Je to moc dobré, recept zařazuji mezi ty ze Zlatého fondu!!!;-)
    Dnes už jen mojito. Včera byla Raspberry Caipi, ale už došel brusinkový džus.

27. Já právě spořádala alsaský koláč dle receptury Zdeňka Pohlreicha, ňáám

28. Právě jsem si opět připravila mísu marockého salátu s nakládanými citróny. O víkendu jsem ho ochutnala prvně a budu ho dělat častěji, je fakt supér!
    A taky musím trochu odlehčit po tak kulinářském víkendu ;-)

29. Nebyl by někde recept? :)

30. Quiche s mangoldem z „bedýnky“, pancettou, kozím sýrem, česnekem, šalotkou, zalitá domácími vajíčky s pořádnou lžící domácí creme fraiche. Sklenka bílého vína.
    Jdu péci bábovku. ;-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.