Zajochu, tomu se tedy říká NÁKUP ;-)
Bohužel mam do Holešovic daleko :- (
Makrelu také schvaluji :- )
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
Já měl k obědu sushi a co si dám k večeři se teprve uvidí.
-
330. Mandlový koláč určitě udělej, hlavně ten s plátky mandlí. Je to mana nebeská! :-)))
Tatarák schvaluji, můžu kdykoliv. :-))) -
Hrachovou kaši s moravským uzeným a pečenou paprikou, lehce podpořené kachním sádlem.
-
Dnes jsem si udělala šišky s mákem ;-)
-
Dnes nebyla síla cokoliv vařit. Dusno, hnusno, humidita asi 75%, nad námi se „hádají“ dvě bouřky celé odpoledne (včera celý večer), přívalové deště. A to bydlím na Kavčích horách.
Takže jen míchaný salát s fetou Dodoni a jako moučník bude meloun. -
Dusno, hnusno, humidita přes 80%. Paní J je na návštěvě u své maminky. Dojídal jsem včerejší zeleninové curry. Ještě jsem si ho přiostřil na skoro nebezpečný stupeň a vrazil do toho pikslu tuňáka.
Potom, na ochlazení, jahodovou tříšť dělanou dle moc povedeného receptu zde (díky!). Cukru dávám o něco míň, zrníčka nám nevadí, ponechávám.
-
Jo tak ta humidita byla nakonec 95%.Ne, že bych chtěla házet trumfy. Samotnou mě to překvapilo.
Jdu vyrábět lilky ala Rachad.;-) -
U nás byl na předkrm salát: brambory, uzený losos, CF, kopr, pažitka, citron, červená cibule.
A pak losos pečený s bramborem, citrónem, červeným pepřem, krevetami. Vínko, sýry ;-) -
Číslo x38 (první číslici částečně zakrývá rámeček – je to 8?, 3?)
Pivli, to nic není. U nás ta humidita nakonec vylítla na 120%… další pokračování a la scénka, kde se zazobaní předhánějí, kdo měl chudší mládí – už jsme to zde jednou probírali! :-))Číslo x39: PdT, SF, CF et Fines Herbes – klasická kombinace, marriage made in heaven. Mmmm.
Jíme už první brambory ze zahrady – malé, ale naše. Chutí o hlavu a ramena nad vším, co ze dá koupit za peníze! -
1R: jj, u nás už to ani humidita není, jsme tu jako v akvárku. Dnes opět bouřka, byť malá, chvíli vichřice.
jednak jsme probírali Leacockovu povídku o milionářích, druhak kultovní scénku Pythonů – debata chlapíků z Yorkshire. ;-)Losos ala Bali bude v neděli. Dopékám koláč podle Šárky, kombinace borůvky, jahody, rybíz a angrešt.
-
x41: V akvárku? Pfff! My byli ve fontáně, po uši, lili jsme si Evian (naive-ly, přesmyčka!) na hlavu a zpívali Blo, blo, blo, Bre-ke-ke.
Evian byl, pochopitelně, vyhřátý na 137 stupňů C.Spali jsme s elektrickou dekou zapnutou na plné koule. Tupl peřiny, vlněná pyjamas, ponožky, čapka s třásněmi.
Ounly kidink. ;-) -
Snídaně: lososové kokotky, mňám.
Oběd: salát s konfitovanými kachními žaludky, mňám.
Večeře: francouzská smaženice, tapenáda a možná něco z lilku (mam tu 3 krásné) -
384.: ve fontáně? Hihi, vzpomínám, jak jsme jednou po velké pařbě v hotelu Diplomat (a závodech na autokárách v podzemí), skákali do fontány před hotelem. Skandál, milý pane, skandál! sice ne skandál formátu Profumovy aféry, ale malér to byl. ;-)))
Turmfovat Vás už nebudu, ale vybavila se mi scénka z Dobytí Severního pólu a rtuti v teploměru, která klesla na –50°C. No, pak jí sice popohnali na slušných –42, což už se dá vydržet, ale nejlepší bylo, jak si vyprávěli (pod dekou) o požáru Národního divadla, aby se zahřáli. Jj, Cimrman byl prostě génius. ;-)Jinak k snídani dnes koláč podle Šárky a k obědu budou lilky. Večeři vidím jen na nějaký zeleninový salátek. Losos zítra. V pondělí kuřecí paličky na rozmarýnu, česneku, mořské soli(Maldon) a hrubě mletém pepři. A salát.
-
344: jj, koupání ve fontánách bývá pro úřady problém, v Římě je za to myslím pokuta ve statisících Euro (jinak by jim tam holt asi lezl každej).
Jinak já nějak spíš nakládám, než vařím – včera kimchi a dneska utopence.
-
No, právě jsem svařila několik litrů pikantního láku, sklenice jsou vymyté a vypařené, bylinky a zelenina připravené, okurky skáčou z lavoru. ještě budu dělat rychlokvašky, zelák už opustil zbytek zelí a čeká na okurky. Zcela neekaně se přihodilo. Ráno to vypadalo poklidně, odpoledne přistálo doma zatím deset kilo okurek.
Ad fontány: já bych tam za střízliva a za bílého dne taky nevlezla, no…;-) -
V kuchyni dnes řádí paní J. Dělá velkou várku vinných listů s dvěma náplněmi: masitou a vegoušskou. Večer jdeme na „party“ a víme, že tito přátelé mají rádi, když krom vína jeden přinese i něco na zub a na zpestření jejich Cold Buffet.
Na kimči se chystám co nevidět. Čínské zelí a kedluben ze zahrady.
-
347: Já dal čínské zelí a květák, tahle kombinace už se mi osvědčila.
-
Že je tos květákem dobré? tak se mi do kimči osvědčil. Kimči nechám na chladnější dny, teď jedou kvašáky-močáky-láčenky-rychlokvašky. Jen musím nadrbat vinný list, už jsem všecen upotřebila. Kdyby přišla chuť na dolmades.:-) jako u 1R family.
-
Kytičko, prosím Tě, nejels teď někdy kolem Krčské nemocnice? Co tržnice? nechce se mi tam jezdid na blind. Jezdím sice do Písnice a dál na Břežany, Jílové…ale jezdíme horem.
-
350: Bohužel, teď jsem sice v Břežanech, ale jinak už většinu času trávím na Břevnově a kolem Krčské nemocnice nejezdím, takže netuším.
-
Kimči s květákem je fajn, ale já karfiol na zahradě letos nemám. Zkusím to s mladou kedlubnou, velikosti tenisáku. Něco mi říká, že by to mělo fungovat, nakrájené na tenoučké plátky. Už se mi to vše přes noc máčí v solném roztoku. Mrňavé slimáky ukvartýrované v čínském zelí nechť vezme čert.
Párty u kámoše byla velkolepá, přes sto lidí, hodně muzikantů s nástroji kolem jejich křídla (piána). Do našich dolmades byla na párátku zapíchnuta cedulka „Vegetarian“. Když jsem příště navštívil kuchyň, už jich nebylo.
Jídlo jsem tam neochutnal – neměl jsem hlad a byla tam stále tlačenice a dusno.Byl jsem tento večer řidič a i když v UK si jeden může dát cca dvě piva či ekvivalent, pil jsem jen minerálku. Byla s příchutí malin a zeleného čaje, celkem OK. Nálepku jsem nestudoval. Bylo chuti bylo dosaženo v chemické laboratoři? Nedivil bych se.
Zítra budu krájet a pěstí pěchovat – snad se mi kimči v teplém počasí nezjančí. Oddalovat nešlo, čínské zelí chtělo sklidit.
-
Pečený skopec, grilovaný lilek, cuketka a paprika s česnekem. K tomu bandory a jakýsi australský shiraz.
-
Právě se doobědvaly grilované jehněčí kotletky, pečený lilek s marockým salátem(rajčata, nakládané citrony, …), chléb s olivami, bordeaux. Ani nezbylo místo na sýr.
Ale teď se začne péct dezert.
Radši bych se ale viděla v poloze ležmo.
Večer budou žabí stehýnka, zbytek tapenade, no a dál se uvidí;-) -
Já dneska pekl francouzské brambory.
-
K snídaňoobědu byly tvarohové lívanečky podle Nigelly(foto na mých stránkách, u Šárky i u Olivek) s posledními českými jahodami. Původně plánované tvarohové knedlíčky jsem zavrhla, už jednou byly. No a ke svačinovečeři byl losos ala Bali, k vidění na stránkách Olivové kuchařky.
Dášo, ani jsem nestihla nafotit. Je to moc dobré, recept zařazuji mezi ty ze Zlatého fondu!!!;-)
Dnes už jen mojito. Včera byla Raspberry Caipi, ale už došel brusinkový džus. -
Já právě spořádala alsaský koláč dle receptury Zdeňka Pohlreicha, ňáám
-
Právě jsem si opět připravila mísu marockého salátu s nakládanými citróny. O víkendu jsem ho ochutnala prvně a budu ho dělat častěji, je fakt supér!
A taky musím trochu odlehčit po tak kulinářském víkendu ;-) -
Nebyl by někde recept? :)
-
Quiche s mangoldem z „bedýnky“, pancettou, kozím sýrem, česnekem, šalotkou, zalitá domácími vajíčky s pořádnou lžící domácí creme fraiche. Sklenka bílého vína.
Jdu péci bábovku. ;-)