1. Jednorožec:

Ada je restaurace hotelu Hoffmeister. Mj. doporučená v Michelin Guide 2009

2. Tož dneska ‚reveňový‘ koláč. .)

3. 271, Kate Alice: Ď!
    Byl jsem přítomen otevření hotelu H, někdy v raných letech devadesátých. Vzala mě tam moje bývalá studentská láska, která se v Praze pohybovala „v lepších kruzích“. Akce byla velmi nóbl a moje ex trvala na tom, že jsme se část večera já a ona bavili anglicky. Obě řeči umíme sice stejnou měrou, neb i ona má anglického partnera, ale mě to v Matičce Praze připadlo velmi praštěné a snobské.
    (Omluva za výlet do vzpomínek…)

4. Dneska jsem si udělala quinou se sušenými rajčaty a cuketkou (s malým c). Jak ta quinoa lehounce křupinká, to mě baví ;-)

5. zbytky kárlíka v remosce :) na kořenové zelenině, nové koření, ocet, cukr… + bramborová kaše…miammiam

6. Bagetku s tapenádou a pak lilek ala Jean, jogurt s čerstvým koprem a nastrouhanou okurkou, ledový salát, cherry rajčátka.
    Jen místo vína dnes piju mátový čaj z čerstvé máty z balkonu. Mám 12 druhů. :-) Jsem nějaká nedospalá a dát si alkohol, ráno nevstanu.

7. U nás byly k večeři šunkofleky. A v novým bytě jsem zapojil pračku, další spotřebiče na řadě jsou lednička a sporák (-:

8. Já rozpálil rošt (spadlé větve stoletých buků v okolí) a grilloval tři macaté makrely dopoledne koupené za osm liber pade. Jednu budu mít studenou zítra. Dutiny makrel jsem ozelenil nasekanou petrželí a tymiánem, zakapal citronem, osolil.
    K tomu byl dušený pórek a brambory. Také první letošní salát (lettuce) ze zahrady.
    Jeden salát jsem také grilloval (viděno nedávno v TV), paní J to moc chutnalo, já nejsem zatím přesvědčen. Zkusím to ale příště ještě jednou.

K tomu lahváče z ledničky – místní supermarket (Morrisons) se urvali ze řetězu a nabízejí řadu piv po jedné libře za pullitr – na zdejší poměry nevídaná láce. O prvé místo se dělil istanbulský Efes a bulharská Zagorka. Bakalář z císařského pivovaru Rakovník bohužel zklamal. Jednu chvíli jsem dokonce uvažoval o výlevce, ale škudlil ve mně zvítězil a já to se sebezapřením (vlastenecky!) dopil.

9. U nás dnes byla rajčatová polévka s cizrnou a cuketou ( s parmesánem či creme fraiche -dle libosti):
     http://pivli.webovastranka.cz/…P1050456.JPG

houbové řízky (z pravých hřibů, včera jsem dostala košík, za ostříhání psa) s úžasnými bramborami z bedýnky z Biozahrady:
     http://pivli.webovastranka.cz/…P1050471.JPG

a jako moučník rebarborovo-jahodový koláč podle skvělého receptu (mohu poskytnout, stejně tak recept na polévku):
    http://pivli.webovastranka.cz/…P1050461.JPG

10. 279: sem s tím receptem na rebarborovej koláč, prosím (-:

11. Teď jsem ho psala u Gurmánky, tak to s dovolením okopčím.

12. Těsto klasika: polohrubá mouka, cukr, PRDOP (dávám bez fosfátů), trochu mléka, rumu, vanilky, dvě vejce, máslo. Rebarbora se procukruje (dávám hnědý cukr), šťáva kterou následně pustí se sleje, doplní trochou vody a dá se vařit. V zakysané smetaně se rozmíchají dva vanilkové pudinky, přidají se ke šťávě a svaří se dohusta. Odstaví, přidá se jiskřička másla a předem našlehaná dvě vajíčka. Pak vmícháme jeden trochu přislazený tvaroh (dávám nízkotučný). Nalejeme na těsto, na to nasypeme rebarboru, přidáme rozpůlené jahody a navrch trochu drobenky, aby se neřeklo. Pečeme při 180°C 45 minut. Rebarbora je křupavá, ani sladká, ani kyselá. Fakt dobrý recept. Podávala jsem koláč se lžičkou creme fraiche (vyrobené doma podle Lenky viz stránky Olivová kuchařka). :-)))

13. Platýzové závitky restované na olivovém oleji, šťouchané brambory s pórkem a salát lollo biondo s cherry rajčátky, červenou cibulí a jogurtovou zálivkou s domácím kečupem.

14. Téda Pivli, včera bych chtěla být u tebe na stravu.
    Ale stěžovat si nemůžu, u babičky jsem měla řízky a šťouchané brambory.
    Já dnes vařím také DOBROTU od Šárky, už se těším.
    Rebarboru bych si dala, ale můj dobrý zdroj už nemám. Mám ji ráda například v této úpravě ;-)
    A zítra budu dělat pro středeční návštěvu lilkový kaviár ;-)

15. Krupicovou kaši s obrovskou horou jahod.

16. Výborný domácí bramborák,do zlatova upečen:)

17. Steak z té nejlepší a nejšťastnější azorské krávy, Altovisto Dao r. 2005 (nevím, jak se dělá vlnovka nad a: ), černé olivy, listový salát a bagetku s olivovým olejem

18. Po zakoupení maďarské Culinarie v Levných knihách zkouším jeden recept za druhým, dnes to bude kuře na paprice a noky. A jako dezert nemaďarský rebarborový crumble.

19. tady ravioli z čerstvé pasty (100% semolina), náplň jsem udělal z ricotty, švýcarského sýru s meddvědím česnekem a pečené cibulky, omáčka máslová se šalvějí :)

(#freshpastamania)

20. 289.: takže ravioli hand made?
    Biftečky z bio hovězího, křupavá – osmažená cibulka, brambůrky z Biozahrady (už jsem je chválila na Facebooku, jsou neskutečně dobré a to jsou loňské!), k tomu salát z cherry rajčátek a rukoly (na balkoně natrhané). Mňam!
    A zítra budou jahodové knedle, jen ještě nevím, jestli pařené nebo tvarohové. A když ráno najdem houby, bude možná i něco z hub…

21. Vy mi zase děláte chutě. Já mám jahodový koktejl. Nevařím, protože jdu všechny síly vrhnout na přípravu listového těsta, držte palce ;-)

22. Já měla na večeři Becherovku, malé pivo a velký tatarák. A dorazila jsem se řízky z hub, jelikož rodiče našli dva plné koše ;-)

23. Já měl fazolovou polévku a čokoládovej dort.

24. Pizzu calzone s náplní ze strouhaných cuketek a modrého sýra.

25. tady klasika: opět fresh pasta ze 100% semoliny, a k tomu základní rajčatová omáčka s bazalkou. ňamka.

26. 295.: se upastuješ!
    U nás byby ty jahodové knedle. Houby nasbírány, ale vařit z nich budu až zítra. Kulajdu. Zbytek už se suší a mrazí. :-)

27. ok, tak hlasím epic vesničan fail, aneb jak se může zvrhnout cyklistický výlet v šárce – kola, bigmek, hrancle k tomu ;))

(stejně mě ale provozy mcd, navzdory všem jejich prasárničkám, nepřestávají fascinovat. ten frkot celého ozubeného soustrojí je postě jedinečný)

28. Já dneska k večeři ještě vůbec nic :-(

29. Řeckou polévku Kakavia.

30. Včera na oběd krásně vlastnoručně opeklé buřtíky u ohníčku na břehu Berounky, k tomu domácí okurkový salátek a čerstvý chlebík :-)
    290.Pivli : rukola nebo jen rajčátka z balkonu? To první mě velmi zajímá!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.