Nenapadá Vás nějaké menu, ktreré by se mohlo podávat na beaujolais večer? Vytvoříme nějaké menu konkurenční Martinské huse a koláčkům. Díky moc za nápady:-)!
Beaujolais nouveau RSS
-
-
Neměl by chybět sýr.
Osobně bych dal na první příčku Vacherin du Haut-Doubs. Nebo, coby lacinější náhražku, dobře vyzrálý Camembert. Obojí podávané rozpečené v troubě v jejich dřevěných obalech.
Zakapat či nezakapat vínem – toť otázka… -
Třeba slávky na česneku, pot au feu, nebo tataráček…a když ne husu, co třebas kachní prsíčka s rozinkami?
-
Talíř uzenin- kvalitní šunku od kosti, sušenou šunku, sušené francouzské salámky, dobrou paštiku, rillettes, …
Nějaké dobré maso, třeba biftek, kachní prsa nebo telecí.
Sýry, doplněné o ořechy a pečené kaštany.
A hlavně, aby to víno bylo dobré! ;-)
A votre santé! -
Díky za tipy, taky jsem dnes propadl davovému šílenství a jednu láhev si na zítřek koupil.