Ahoj vsem :-)
Jelikoz mam velice rad Creme brulee rozhodl jsem se, ze se ho naucim pripravovat
doma. V kuchyni nejsem zadne nemehlo a tak jsem si myslel ze vse pujde jak po
masle. I na druhy pokus se ale dilo nepodarilo a ja zacinam byt pomalu zoufalej
:-( Proto chci poprosit zda mi muze nekdo poradi zda delam vse jak mam.
Slozeni receptu pouzivam toto:
1 vanilkový lusk
250 ml smetany na šlehání
50g cukru
3 žloutky
Receptu jsem nasel nekolik a v nekterych se uvadi mleko, v nekterych smetana a vnekterych mleko i smetana :-D
Postup si myslim ze jsem take zvolil klasicky. Svaril jsem smetanu a vanilku v hrnci pred bodem varu jsem sundal z plotynky. Smichal jsem zloutky s cukrem a pote prilil trosku svarene smetany opet zamichal pote jsem dolil zbytek svarene smetany promichal a scedil. Rozlil do formicek a dal do vodni lazne a soupl do trouby predehrate na 160 stupnu.
Co se stalo? Horni cast Creme brulee se mi spalila lehce do hneda coz jsem jinde nevidel na videich ze by se nekomu stalo :-( I po nekolika hodinach v lednici je Creme brule rosolovite a neni tak tuhe a kremove (hladke) jak by melo byt. Spise takove rosolovite. Kdyz jsem ho ochutnal tak i chutove je to trosku mimo nez znam z restauraci kde delaji opravdu skvele Creme brulee v Praze.
Muze mi tedy prosim nekdo poradit jak opravdu na to aby to nebyl pruser? :-D Diky moc za vsechny rady :-)