Mate radi orisky? Jako buraky, kesu, pistacie a jine suche plody. A co nejradsi? Kupuji mandle na kila a prazim si je sama. Po buracich je mi tezko, ale mandlicky miluju. A na peceni vlaske orechy, hlavne do vanilkovych rohlicku.:-) Co vy?
Orisky RSS
-
-
Oříšky miluji! Musel jsem si zakázat buráky, ale denně si dám hrst pistácií, nebo kešu :-) Mandličky a vlašáky občas.
-
Mno…buráky tedy k oříškům nepatří… A vanilkové rohlíčky jedině z lískáčů! ;-)
Ale jinak souhlas. Para ořechy, kešu, pistácie, mandle,.Dobré vlašáky a lískáče. Nebo makadamová jádra. Mňam. -
Hmm, oříšky já moc ráda, trošku problém mám s tím množstvím… Pražené mandle dělá babička na Vánoce a různé rodinné oslavy, čím víc jich udělá, tím víc jich sežeru a tím víc je mi pak blbě… A nejlepší, když jsou ještě horké! Ne, opravdu, neznám člověka, který by z před něj postavené misky oříšků přestal ujídat dřív, než je zcela prázdná.
Jinak jsem zkusila dělat muffinky se strouhaným citronem a mletýma mandlema a chutnaly nádherně jemně a luxusně, vyzkoušejte;-) -
A to já zase vanilkové rohlíčky jen z vlašských…
-
Taky rohlíčkujeme jen z vlašských :-) Jinak oříšky miluju, letos jsem měla poprvé makadamová jádra a naprostá bomba (hlavně po tepelné úpravě), jinak mám poslední dobou oříškové chutě až moc, to jsem nemívala. A s neoříšků teda miluju i třeba pražená dýňová a slunečnicová semínka, s troškou chilli a česnekovou solí, mňam …
-
6. makadamové ořechy jsou mírně návykové, mj. i proto jsou tak dobré :).
-
7.: Jen mírně? Dovolím si mírně nesouhlasit! ;-)
-
8: Na seznamu návykových látek nejsou :-), ale kdysi jsem si ze Států přivezl kbelík v karamelu opraženého makadamu, a když jsem dojedl, měl jsem fakt absťák, navíc tedy tehdy nešly žádné koupit.
-
Makadamy jsou fajn, jen je riziko že budou žluklé, bo to tam lěží roky, páč to nikdo nezná. Vůbec jsou vořechy většinou dost hnusný, o čerstvosti si můžou nechat jen zdát. Já je baštím nárazově, asi při nedostatku něčeho. Pak volím kešu, buráky, pistácie, para nebo kokos.
-
Pražené makadamy jsem objevila loni a snad je lepší, když je doma nemám…:-) A na vánoční pečivo používáme jen vlašáky – na rohlíčky,rumový bábovky, tatranský řezy. Už se těším.
-
Nevite, kde v Praze maji nejlepsi pistacie? Chodival jsem kupovat do Farah v Myslikove, kde mivali na vahu dva druhy – ty podlouhlejsi, zaspicatelejsi byly skvele, ale uz je tam nemaji :(
-
zkusil bych alternativu – prodejnu Barakat – http://www.scuk.cz/d/barakat/
-
Kdysi tady proběhla diskuze o takřka vražedných píniích – http://www.cuketka.cz/?…. Můj dotaz se netýká pinií, ale sezamového semínka. Několikrát se mi stalo, že chutnalo jaksi plesnivě, zatuchle, hnusně – prošlé nebylo a nějak viditelně divné taky ne. Jen ta chuť – hnus. Stává se vám to taky, nebo je to nějaký můj osobní problém? :-)