máte někdo dobrý tip? začala sezona, kachny se hromadí… něco
s vínem, aby k tomu šla kaše nebo knedlo-zelo?
jsou to mladé, divoké kachny z rybníka, stažené bez kůže
divoká kachna - recept? RSS
-
-
Náhodně jsem našla jeden recept, třeba se Vám bude hodit: http://www.labuznik.com/recipe.php?…
-
Nějaký zajímavý recept se vždy hodí.
Včera jsem zrovna dostal jednu divokou kachnu tak také zvažuji jak s ní naložit, takže klidně sem něco napište pro inspiraci.
Jeden recept mám u nás: http://www.restaurant-guide.cz/…cept023.htmlNicméně podle mě se nedá nic zkazit na pečení/dušení na červeném víně, přihodit k tomu kořenovou zeleninu, slaninu, nacpat do ní nádivku z kaštanů nebo pár lesních hub a bylinek a trochu koření?
Pro knedlo-zelo by asi byla dobrá jen klasicky upečená, pokud má být kaše nebo mačkané brambory tak asi není na škodu spíš více hutné omáčky, takže by šla určitě udělat také ve stylu kohouta na víně.. -
Hlavně bacha na broky! ;-)
-
jak tak koukám je to na stejné brdo vždy (no co na zvěřinu vymyslet :-)))
pivli: broky doufám ne, tohodle kačera sem zapeřoval, takže počítám že toho v sobě moc neměl :-)
díky za nápady, když vynechám extravagance, zkusím klasiku zkombinovanou od mojí mámy (občas dělala zvěřinu od dědy..)
vykuchaná omytá, nasolit a pepřit, nechat v ledničce odležet 2 dny..
na másle osmahnout cibulku, prudce kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer.....) pak to dolejt vodou, kachnu položit (našpikovaná špekem, v té soli a pepři, pokmínovaná).. na hodinu a cca 140 stupňů dusit (podlévat vodou..), divoké koření – celý pepř, jalovec, bobkový list… potom sundat, dolít 3–4 deci červeného, péct 40 minut…
kachnu vyndat, vybrat koření, propasírovat a polít knedlíky (nezatěžovat se omáčkou)
no vzhledem k tomu že mě čeká ještě tak 10–12 tahů na kachny, pokusů bude dost, jen se děsím toho kdo to má stahovat :-)
-
já jí jednou dělala jako Pekingskou a byla výborná