Happy Kaprtime
Balím lyže a fičím. Doufám, že mi tu mezitím ty lyžující potvory totálně nerozjezdí ubrus. Buďte hodní, opatrujte se a udělejte si krásné svátky. Masité přáníčko letos ve spolupráci se strýčkem Matesolou! ;)
Balím lyže a fičím. Doufám, že mi tu mezitím ty lyžující potvory totálně nerozjezdí ubrus. Buďte hodní, opatrujte se a udělejte si krásné svátky. Masité přáníčko letos ve spolupráci se strýčkem Matesolou! ;)
Suroviny: Ředkvičky, Medvědí česnek, Brambory, Topinambury, Řapíkatý celer, Dýně, Rajčata, Růžičková kapusta, Salátová řepa, Celer, Hlávková kapusta, Černá ředkev, Mrkev, Česnek, Zelí, Okurky, Cibule, Papriky. Petržel a Kačenka česká
Techniky: Využití zeleniny od kořene po listy, Blanšírování, Glazování, Na zádíčka a Pyré
Komentáře
Skvelí cukeťáci. Lyžiam zdar a šťastné a veselé.
Příjde mi trochu nechutné vidět nápis veselé Vánoce a vedle toho uřezanou kapří hlavu.Taky je to živý tvor…
↪ 2 Mirek: A kapří řízky na talíři (bez hlavy) nechutné nejsou? Toto je jen proces, jak se s k nim dostat. Dalo by se o tom filosoficky diskutovat dlouho – je třeba to brát jako cuketčí pošťouchnutí k přemýšlení :-)
A propos – já se stále těším na Nomu, nepřehlédl jsem ji někde?
Fůj kapr:-) My míváme pečeného lososa a letos se obzvláště vyvedl. A nechci slyšet nic o mořském importu;-)
↪ 2 Mirek: BYL to živý tvor. Dekapitace bývá většinou se životem neslučitelná, čestnou výjimkou budiž pářící se sameček kudlanky nábožné.
Pokud byl rychle a šetrně usmrcen no problem, maso není ze supermarketu, ale ze zvířat!
Fůůj losos ;-))
Trochu mně vadí, že když filetuji kapra tak ten kousek masa, který je v místě břišní dutiny je potom příliš slabý, nebo se to stává jenom mně? :)
↪ 5 ajk: Trochu mně vadí, že když filetuji kapra tak ten kousek masa, který je v místě břišní dutiny je potom příliš slabý, nebo se to stává jenom mně?
nestává :) 1) je to vždy drbačka a chce to přesnou ruku 2) u menších kusů je to bříško opravdu teňoulinké (přitom nej kus masa)