Ka(c)hnování
Píšete vy…
Už při obědě v Osterii jsem své milé spolustolovnici říkal, jak mi
jedna menší mladá kahna zabírá místo v mrazáku a to se, přátelé,
v dobré společnosti netoleruje a příslušně trestá.
Kahna, nějaká asi „promiskuitní“, měla rande s: třemi žampiony,
dvěma mrkvemi, šesti stroužky česneku, půlkou pomeranče, kůrou z půlky
pomeranče a bambusovým stvolem via SAPPA Okolo se ochomýtala bazalka,tymián, oregáno a
ostatní..
Na bondáž nití bylo přiznáno šveskové
víno, sojová omáčka, trochu mouky, šťáva z pomeranče, koření
mexické – ty se budou účastnit polévání..sůl pepř atd.
samozřejmostí.
20 minut při 230 stupních horkovzdušné
trouby, chtělo by to přistříhnout křídla, celý byt je plný opojné
vůně, dostávám hlad. Oběť byla vytažena, polita a vrácena na 160 st
teploty a 30 minut, pak jí obrátím, když se bude dobře chovat..
Evidentně se jí v troubě líbí, dostala
barvu jak z reklamy na dovolenou na planetu Merkur: „s námi se opálíte se
do pěti vteřin“, vypeklo se dost šťávy, poté bych jí mohl trochu
zahustit v hrnci. Udělal jsem doktora Cvacha, konce nohou pryč, bondáž
pryč, malý pekáč, sakra! Ale nevypadá zle, ještě tak hodinku a něco a
mohlo by to být opravdu dobré.. přidávám na 190 na 15min a poté zas
obracím, olé.
No cemment – jsem natěšený úplně
maximálně! Až mě začalo bolet oko, pravé.Omáčník se zahušťuje..buble
to, budem pěkně točit dál, skoro jak Kolo od Bédy Trávníčka..a mám to
zadarmo.. a auta máš? Ne, ale mám chuť..Chce to točit a točit a točit…a
co jsem ještě zapomněl? A točit a točit a točit.
Štávu povaříme A vrátíme zpět
TADÁ
Celou radost mi jen kazí nejaký kretén,
který si patrně myslí, že v jednu v noci mají ostatní v baráku náladu
poslouchat ty jeho pokusy o hraní na nástroje! Grrr! (volám městskou,
nemám na to náladu a chci se vyspat)
Reklama

Kubo, péct mi v domě kachnu v jednu v noci, tak nehraju na housle, ale jdu Vám mlátit s talířem na dveře! :-D Mňam, nechte si chutnat.
Vypadá nádherně… a celou dobu se teda pekla nezakrytá, pochopila jsem to správně?
1,2: Děkuji. Ano, pekla se nezakrytá a pomaleji.
Ňam!!! Inspirující, zítra si jdu koupit kachnu:-) V mrazáku ji nemám, jinak bych asi po přečtení tohoto zápisku neodolala pečení.
Přeji hezký večer.
Kde se dá koupit ono švestkové víno.
Děkuji
V prodejnách s orientálními potravinami. Klasické čínské či vietnamské obchůdky, které mají od toaletního paíru počínaje, po zázvor konče. :-))))
Případně bych zkusila koutek s exotickými potravinami v nějakém tom super či hypermarketu…
Podle me je tam zbytecne moc jinych prisad. Nejlepsi je kdyz je tam jen cuketa a nejlip rozvarena a rzklohnana, ostatni prisady to jen prodrazuji, cim vic cukety se tam da tim je to lepsi, sama pestuju cukety uz dlouho a vsichni v rodine je maji radi, mama je kazdej den, takze já bych tu kachnu vyrobila z cuket.
Paní Jednorožcová upekla kachnu, asi nezávisle na tomto článku, neb česky neumí. Byl typicky anglický oběd – meat and two veg. Tj maso, brambory a dvě zeleniny. K její chvále se jí vše povedlo.
Na mně bylo zužitkovat zbytky. Boural jsem torso na tři hromádky: Kůže. Fajn maso. Kosti a flaksy.
Ta poslední hromádka spolu s cibulí, aromatickými kořeny (mrkev, celer, pastiňák), kořením a česněkem utvořila za asi 90 minut varu prvotřídní vývar. Scezeno. Přes noc zchlazeno, tuk sebrán z povrchu, pro psy.
Druhý den nasekaná a dosud bledší kůže do zlatova seškvarkovatěna, pustilo to tuk. Na to cibulku, za chvíli pórek. Později basmati rýži. Míchat, míchat.
Přilitý vývar zasyčí. Je čas prdnout tam hrášek, přímo z mrazáku, mírně osolit a přiklopit poklicí. Hlídat tekutinu, aby jí nebylo ani moc, ani málo. Občas zamíchat. Ke konci přidat nasekané zbytky pečeného kachního masa a doladit sójovou omáčkou (proto až doteď solit mírně).
Jedna z nejlepších Fried Rice, kterou jsem za svého, už dosti dlouhého, života konsumoval. K tomu nakládané okurky, řepa, houby, či salát. Ocitnete se v kulinární extási.