Relax jako vaření a obráceně
Píšete vy…Taky se Vám stává, že sem-tam přijdete večer po náročném dni a co si to nepřiznat, pokaždé to není ten blankytně modrý den se zpěvem sýkorek a pln milých úsměvů..
„Paní mlsota“ (paní zcela záměrně).. přeci jen se říká, že nervy tukem obalené..za což kamení na mou hlavu od dietologů, ale když je chuť, tak jde vše ostatní stranou. A přátelé a kamarádi se diví, že si fotíte jídlo. Začíná to zcela běžně, jako každá jemná, milá úchylka, mobil a cvak, ne ten sýr nejde sníst jen tak, chce být kořeněn:
..to se taky stane, že se zapomenu u povídání v obchodě s kořením:
Přečt-u/ete nějakou tu „cuketku“ a chytn-u/ete „slinu“ na bylinkové máslo:
a zapékané brambory s mozarellou, surimi a limetkou (včetně opatlané zap. misky, grr):
maso připomínající čínu chutí mnoholi :
o obalovaných cibulových kroužcích ani nemluvě, vepřové proužko-maso bylo jako příloha:
přecházíte karamel z třinového cukru s vlaškými ořechy:
skončíte u receptu na pancaky:
včetně rozpitého nápisu Eat me:
a borůvko-tvarohem plněné buchty dopečené v 11.45 večer jsou asi už jen tím pomyslným hřebíčkem:
Fotky foceny zcela neprofesionálně na zcela obyčejný mobilní přístroj z důvodu rychlého poločasu rozpadu jídla, ale jelikož Ježíšek (nikoliv Santa Klaus, či Děda mráz) byl nadmíru hodný (asi zapomněl na to zlobení během roku), časem bych mohl nějaký ten snímek zvěčnit na pohyblivý záznam, když už jsem byl lenošný při tahání klasického foťáku.
Hezký den
Kuba
(pozn autora: hrubky, chyby, překlepy, onikání, vykání, tykání a jiná -kání – proč prostě ten spellchecker nebere češtinu?..)
Komentáře
Fujtaksl, to je zákeřný článek, člověk z něj jaksi dostává hlad. Za trest sem napíšu naprosto čajoodrazující článek, ať nikdy tajemství čaje nepoznáte. A máte to. :-D. A těšte se, dám to sem hned, jak se naskytnou vhodné příležistosti pro focení. Jedno foto hrůzy bych už měl. Aranžovat to moc nechci, možná trochu vylepšit, ale on základ vznikne spontáně.
Jé, já bych si dal buchty. Budu muset zaúkolovat babičku :)
Ten obchod s kořením je v Praze?
karamel z třinového cukru s vlaškými ořechy
No vida, já bych vsadil rodinné úspory na to, že jsou to krevetky v nějaké omáčce. Ještě, že
(1) to nebyla hádanka o peníze
(2) nejsem povahou hazardér
(3) nemáme moc velké úspory
Ten obchod s kořením je v Plzni, ale koření se dá objednat přes Internet a je božské. Že mám pravdu Kubo?
A pokud se to smí, jaké je jméno obchodu s kořením,web.?
http://koreni.cz/eshop.php
Moooc doporučuji, ikdyž není nad krám, kde Vám pán prodavač přidá do tašky pár receptů a „donutí“ koupit „nové směsi“, které můžete na místě očuchat.
Jednorožec:
Jsou to opravdu vlašské (překlep, chápu) ořechy, minulý měsíc jsem ještě našel za skříní zapadlý kus skořápky od louskání..bohužel bosou nohou. Třtinový cukr je dle mého názoru zrádný barvou, nejde dost dobře poznat stav karamelizování (viz poučka: míchejte cukr dokud „nezhnědne“)
Evulinda:
ano, trefila, „tuten krámek ze Zplzně“ Narazil jsem na na něj loni, když jsem hledal uzenou papriku. Nicméně poslání balíčku koření nevyváží tu vůni z krámku, reklamace u ČP, že mi úřednice na poště vyčuchali vůni z koření..(vtip), to se prostě musí zažít. (Tu milou mladou obsluhu, zřejmě dcera jednatelky dle jména, také, hihi)