Univerzita pro hosty zdarma: Hostovka.cz
Představuji vám zajímavý projekt HOSTOVKA.CZ, který si klade za cíl vzdělávat hosty a všechny zájemce o gastronomii z řad veřejnosti. Jejich vlastními slovy:
„Snahou Hostovky je zvýšit uvědomění našich hostů v tom, co jim patří a jak by se měli v restauraci chovat, aby se nedostávali do trapných situací. Jsme také přesvědčení, že sofistikovaný host si u zaměstnanců v pohostinství získá daleko větší respekt… Jedním hlavním posláním totiž je přivézt v podvědomí lidí, že hosté jsou o mnoho důležitější složkou pohostinství než ti kteří ho provozují.“
Za projektem stojí známý odborník pan Mike D. Klíma – profesionální konzultant v gastronomii, u nás veřejností znám jako autor kuchařek.
Stránky Hostovky jsou přímo našlapány zajímavými informacemi a určitě vám je doporučuji k navštívení. Trošku na škodu je však technické provedení stránek (design, navigace, fonty), které je rozporu s kvalitním obsahem. Nutno dodat, že pana Klímu nemají všichni z „branže“ v oblibě a některé jeho názory zde v Česku vzbuzují kontroverzi (což je dobře!) . Hostovku dávám do svých oblíbených odkazů, zároveň jim posílám spoustu kladných cuketek ;)
Komentáře
Díky za tip. Jdu ty stránky prozkoumat.
[...] V marketech jsou právě dostupné první jahody (v mém pekelném středisku na červeném vrchu již od 14,90Kč!). Nehal jsem se zlákat a myslím, že jsem neprohloupil ;) Pokud si chcete osladit život, doporučuji recept na jahody Romanoff z výtečného serveru Hostovka. [...]
Vážený pane Cuketo,
děkuji za Vaše kladné hodnocení mých stránek HOSTOVKA.
Je až neuvěřitelné jak málo lidí kteří četli mé příspěvky do odborných medií, zejména do stránek http://www.gastronews.cz pochopilo, že mé příspěvky byly jízlivé, a provokativní hlavně ve snaze ukázat zejména mladým lidem, že být Čech není handicap a že při větší snaze se české pohostinství může zemím které dnes stojí v popředí mezinárodního pohostinského průmyslu vyrovnat nebo je i předčít.
Mé snahy ale bohužel nikam nevedly protože pohostinství se stalo útočištěm ignorantů kteří tomu našemu pohostinství vlastně škodí.
Proto jsem se zaměřil na tu větší skupinu která se na pohostinství podílí a to jsou hosté, které jak doufám se mi podaří prostřednictvím HOSTOVKY vychovat k tomu aby věděli co jim za jejich peníze patří.
Ještě jednou vřelý dík
Michael Klíma
Vítam Vás zde pane Klíma :-)
Díky za reakci!
prosim o zaslaní článku jak se má chovat host v restauraci