Polednice
Malá, hnědá, tváři divé pod plachetkou osoba; o berličce, hnáty křivé, hlas — vichřice podoba!
K. J. Erben/Kytice
Z nekonečných luhů a hájů českých jídelních lístků pobavil poslední dobou nejvíce — odkaz na baladu Karla Jaromíra Erbena Polednice na stránkách restaurace Avant Garde. Business lunch menu hezky česky?
Polední edice!
Komentáře
Chvíli mi to trvalo! :-)
Stydim se, ale tapu. Jsem jedina?
↪ 2 lucianka: taky nechapu......
Poledn(íed)ice? (-;
↪ 4 Kytka: hups :-D
blondyna no ;-) teda aspon ja 8-)
asi se necham odbarvit… diky, Kytko
Hříčku jsem dostal poměrně snadno, ale pročítal jsem pak jejich jídelák v naději, že tam bude víc zábavy. Jak jejich čeština, tak i angličtina je ale naschvál bez chyb; what a disappointment! Dokonce i apostrof, o který zakopne nejeden rodilý Anglán, používají správně… :-((
↪ 7 jednorožec: presne tak… hledala jsem jeste nejaky dalsi vtipek a doufala, ze ne me jukne aspon nejaka animovana Polednice :-)
Offtopic: rozpoutal jste na fb Trattorie peklo, good work comrade!
Taky OT, přihlašovat na fórum se nechci
Hmmmm, tak nevím…
Asi hlavní foodblog české scény a není reportáž z PFF?!
No hlavně, že se dočteme o sazbě fazolí, nebo Nepálčatech. Kde jsou ty staré dobré nadšené „amatérské“ časy, plné fotek, recenzí a zajímavých článků. Teď se to hodí na krk Scuku, ať to píšou jíní a tady už to fakt upadá. Dost mě to mrzí, na některých odkazech ve fóru jsem si dobře početl.
Asi tak, jako to bývalo zde.
↪ 10 FLFL: důvody, proč není report z PFF (nebo předtím GRF) už jsem popisoval dříve. celé je to po spuštění Scuku konkurenční projekt a z mé strany není fér, abych se k němu vyjadřoval (nebo mu dával prostor). je to těžké pochopit? blogové zápisky (samozřejmě nejen scukařů) to letos navíc vystihly moc dobře — nevěděl bych ani co dodat. pojďme se raději zaměřit na nové akce na scéně, např. nový Slow Food festival Jídlo z blízka, které si prosto zaslouží víc.
(a jestli vnímáte negativně úbytek recenzí, je to škoda, ale od toho jsem přeci vybudoval Scuk, který podá přehled o české scéně násobně větší než mapování jedince, po 3 letech pro Týden jsem už myslím jako foodkritik expiroval („profláklý ksicht“, ať chci nebo nechci, ale je to tak) a na recenze v plném formátu už to prostě není)