Výběr zajímavostí z časopisu La Cucina Italiana (Březen 2006)


Výběr zajímavostí z nového čísla časopisu o italské kuchyni, tak jak jej prolistoval pan Cuketka! Po nadšení z minulého čísla, bylo tohle vydání poněkud řidší konzistence. Inu, co naděláme…

Výběr zajímavostí

  • výrobky: celozrnná hořčice Delvita, mražený Losos steak (ne z farmy!) Kimbex
  • reportáž od Gardského jezera (super počtení a inspirace!)
  • tip na e-shop Itálie Do Domu
  • téma čísla hořčice
  • recepty: quiche s cuketami a artyčoky (artyčokový speciál již týden pilně plánuji ;), zapékané hrušky se sýrem (totální zaplavení chuťových buněk – ekvivalent marinovaných švestek ve slanině!), festonati s piniovými oříšky a artyčoky
  • aktuality ze světa vína
  • tip na zájezdy do sardinie, viz. sardinieonline.cz

Při pohlížení receptů jsem zjistil úřadování italského redakčního šotka, který promíchal obrázky receptů s popisy (strana 60-61). Myslím, že takovéto chyby nemají v časopise za 95,- Kč co dělat!!! :( Rovněž mě mírně znepokojila série PR článků „pomocníci v kuchyni“ představující super „novinky“ jako je mikrovlnka nebo mixér – OMG! Další zmatení u mne nastalo v jejich škole vaření o základech omáček, některé pojmy a postupy mi neseděly. Nedokázal jsem rozpoznat, jestli ve škole vaření mluví o italských nebo základních postupech.

Overall, ale zatím zachovávám přízeň ;)

Reklama

Komentáře

Zatím bez komentáře.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)