Mildova hádanka numero uno
Píšete vy…A je to tady…
Tak dlouho se brouzdá po síti, až se do ní spadne…
Milí přátelé dobré krmě – tedy pokud se nacházíte na těchto stránkách, nemůžete nebýt ani milí, ani přátelé dobré krmě.
No nic, nechme planých řečí. Podtitulek měl naznačit, že se (zaprvé) dlouho pohybuji na webu pana Cuketky a samozřejmě jsem (zadruhé) přítelem všeho, co potěší naše chuťové buňky a zprostředkovaně pak celého člověka.
Pro začátek jsem pro Vás, milí přátelé, připravil, jsa inspirován panem C., malou fotohádanku. Nechci si zbytečně tahat triko, ale domnívám se, že není z nejlehčích.
Každá soutěž by měla mít vítěze. A vítěz by měl obdržet cenu. Slavnostně slibuji, že pokud bude splněna podmínka první, bude uspěšný hadač odměněn.
Tak tedy do toho, přátelé…
Palce všem drží Milda.
P.S. Pokud se Vám , čistě teoreticky, nebude dařit, mám připravené další foto…
Komentáře
Buď je to nějaká houba nebo dršťka nebo jsem vedle, jak ta jedle.:)))))
hádám, že buď jsou to děsně svařené těstoviny nebo švýcarský sýr Tete de moine nebo jsem taky vedle, jak ta jedle ;-)
nojo, na těch těstovinách něco je! :))))
Abeceda z těstovin. Původní text „To be, or not to be: that is the question: Whether 'tis nobler in the mind to suffer…“ nebo něco podobně hlubokého, nyní však rozvařeného.
Není to Kotrč kadeřavý ?
rozvařené makaróny?
vypadá to na kotrč kadeřavý. vyhrává petr.
vypadá to na slepený kolínka
no jo, pozdě, ale přec jsem shodně s pivli tipovala na kotrče nebo dršťku.
Dobré ráno bando,
malá nápověda – Pivli a první nápad – tudy vede cesta… :-)
nojo, ale jaká houba? nějaký druh kuřátka?Kotrč?Plesník?Korálovec?Zmutovanaj smrž?Ouha!!!!Když já jsem přes ty hříbky…
Momentálně to tipuji na foto mých převařených mozkových závitů z toho, jak přemýšlím nad tím, co na fotce je. Ale uznávám, že to jsme se krapet zacyklili…
co takhle kefírová nebo tibetská houba?
…nerad vám to pod jedlemi sesbírám,ale je rosolovka stříbrná..
Dáte se podat ? :-))
Milda:
jen je nechte ještě chvilku vycukat!!! :)))
lanyz?
je to smrž černohnědý
Tak já Vás už nebudu trápit…
Podařilo se mi letos poprvé narazit na Chřapáče kadeřavého (viz např. http://www.houbar.cz/default.aspx?…).
Plodnic bylo velké množství, zkusil jsem je tedy naložit do octa, na fotografii je řez třeněm.
Popravdě přiznávám, že vzhledem k tužžší konzistenci této houby to až tak velká pochoutka není :-)
Tak zas někdy příště…
Milda:
téda!!! neskutečně težká, tu houbu bych možná trefil, ale přesně zařadit… ojoj :) díky! těším se na další!!!
Neuhádla bych – nepoznám v lese ani kuřátko :). Hádanky jsou fajn, skoro mě mrzí, že to nebyly zmiňované slepené těstoviny, u nich jsem se nejvíc nasmála, moje pokusy al dente dopadají rovněž dost podobně:)). (Nejhorší je, když se člověk u vaření začte!)
Milda: Kdoví,jestli to je opravdu chřapáč,když je ta houba tak vzácná.(!!!) Mohla třeba zdegenerovat, a je to kadeřavý kotrč.
Tu cenu by potom měla dostat pivli ( první řekla „houba“) a petr ,(uhodl „kadeřavého“!!!). Dostali by asi skleničku(?) ,a popsali nám houbovitě tu chuť ! Ještě jsem nečetl ,tak tuhou houbu s octem…
Vážený pane jiridoll: no comment…
Toť vše…
Milda
Milda: Omlouvám se. Nevěděl jsem,že jste tu hádanku myslel vážně.
jé ale ty slepený písmenkový těstoviny byly skoro jasný! taky jsem si v tom už něco přečetla..:)
JE TO TIBETSKÁ HOUBA
Myslím,že je to vzácná rosolovka stříbrná. Ráda bych se o ní dočetla víc, neví někdo na kterých stránkách? Dík moc Romča