zzzima
Píšete vy…..to musíme si dát kalíšek slivovice..áááá a pak rozpálíme sádlo, a na něj ty trojobalený řízky, ať to syčí a prská a ten rozšvicovanej řízek, ještě pění na talíři, … obložíme bramborovou kaší, na půl s vařeným a rozšťouchaným tuřínem..a ne okurku, ale vážení přátelé…švestkový kompot. Ten si vyrobíme (dva měsíce před tím:-))) sami.: Do sklenice sůl, namačkat půlky švestek, víčko a sterili…toť vše. Ach jo!
Komentáře
máte to pěkně zbásněné. Ta slivovice je od Žufánka?
marqeta:Není,ale musí to být pálenka pravá,bez cukru a lihu.Je důležitou složkou receptu,výborně se totiž hodí ke švestkám. Záměrně jsem proto vypustil muškátový oříšek,který jinak patří do tuřínové kaše.
Jé, já už vím, co je žufánek, heč!
A opravdu do švestkovýho kompotu se dá sůl??
Vimaana1: Ano,sůl.Cukru a šťávy je ve švestkách dost.
Jo, takhle dělám kompoty taky, doslova ve vlastní šťávě, ovšem ta sůl je tam nutná!!!!
Prosím,nebyla by tam sklenice toho kompotu pro mne,DEAR DOLL?!
Buttefly: švestek bylo letos dost!!!???…ale jó,..skleničku!