Nakládaný tuřín

Píšete vy…
turnip2.JPG
  • 1 červená řepa, uvařená a pak oloupaná a pokrájená
  • 4 tuříny, povařené 2 – 3 minuty, pak oloupané a nakrájené na kousky
  • 3 stroužky česněku
  • svař půl šálku octa, půl šálku vody a polévkovou lžíci soli

Toto všechno naplní dvě sklenice od Bon Maman džemu, tj dohromady 0.7 litru Uložit v chladu nejméně 10 dní

Letos (2007), z nedostatku tuřínů jsem várku doplnil půlkou kedlubnu 3 minuty povařeného. Skoro není poznat, kde tuřín končí a kedluben začíná!

Reklama

Komentáře

kvak!!!

instantní klasika, nebo jak tomu říkají. z tohoto recipí brním nedočkavostí a zítra běžím na lov tuřínů!

mimochodem, nádherná fotka ;) díky!

To je nádherně růžový! Gratuluju!! Jak to chutná? Je to spíše k té řepě, nebo k tomu kedlubnovi?
Salamoia s česnekem je nálev, který vzbuzuje chutě sám od sebe. S octem ještě víc.

Chutná to spíš octovo-tuřínově, chřupavě. Ta řepa je tam jen pro tu barvu, i když je samosebou též poživatelná.
Podával bych to tam, kde by „sedly“ kyselé okurky. Přidal bych k příboru tmavé brýle – ta růžová je šokující, ale úplně přírodní!

:-) představuju si jídla, kde místo zelené (okurky) je růžová, je to fajn. A růžovou my holky můžeme, alespoň většina.
Ať žijí růžové okurky!

Jak to tady píšete, musím chodit uzobávat aspoň kyselý kapary. brrr…ňam.

To je krasa..;-)
…chutna je takto nalozena aj mrkva, nakrajana na sikme trosku hrubsie kolieska s malinkou feferonkou a bez cervenej repy…;) dobru chut :)

ježišmarjáááá :) → včera mě napadly takové pěkné barevné&křupavé špízečky – plátky č.řepy, tuřínu a zeleného daikonu, to je skoro jako italská vlajka… promazané oliv olejem s citronovou šťávou s troškou soli???:)) uch nemám teď zrovna suroviny ale strašně rád bych si takovou skládačku vyrobil!! :) dovedete si to představit?? :)

pěkné barevné&křupavé špízečky
To by mohlo pracovat, po chuťové stránce. Úskalí vidím v tom, že červená řepa mocně barví vše, s čím se dostane do styku.

P.Cuketko: dovedu! dělám na baru italskou trikoloru na topinkách: červené s pastou ze sušených rajčat, bílé s krémem z artyčoků, zelené s pestem. Když to smí být pikantní, používám pro červenou směs zvanou Viagru calabrisa! Neptejte se co to dělá! :-))

Panu Céééé:
Levou rukou!
Byl by z vás pan ňekvička dřív, než byste vyslovil „Jack Robinson“.

„Before you can say Jack Robinson“ jsem si pečlivě ověřil v anglickém slovníku frází, Brewer's. Je to trošku staromilné rčení, ale to jsem celý já. A, hele, hned za ním je heslo Robot, od našeho Čapka!

to jednorožec – myslíte něco jako:

BUTCH: I'll be back before you can say blueberry pie.
FABIAN: Blueberry pie.
BUTCH: Well maybe not that fast, but fast.

(kvíz: uhodněte film)
;-)

Komentáře jsou uzavřeny.