Nakládaný tuřín
Píšete vy…- 1 červená řepa, uvařená a pak oloupaná a pokrájená
- 4 tuříny, povařené 2 – 3 minuty, pak oloupané a nakrájené na kousky
- 3 stroužky česněku
- svař půl šálku octa, půl šálku vody a polévkovou lžíci soli
Toto všechno naplní dvě sklenice od Bon Maman džemu, tj dohromady 0.7 litru Uložit v chladu nejméně 10 dní
Letos (2007), z nedostatku tuřínů jsem várku doplnil půlkou kedlubnu 3 minuty povařeného. Skoro není poznat, kde tuřín končí a kedluben začíná!
Komentáře
kvak!!!
instantní klasika, nebo jak tomu říkají. z tohoto recipí brním nedočkavostí a zítra běžím na lov tuřínů!
mimochodem, nádherná fotka ;) díky!
MŇŇŇAM!:)))))
To je nádherně růžový! Gratuluju!! Jak to chutná? Je to spíše k té řepě, nebo k tomu kedlubnovi?
Salamoia s česnekem je nálev, který vzbuzuje chutě sám od sebe. S octem ještě víc.
Chutná to spíš octovo-tuřínově, chřupavě. Ta řepa je tam jen pro tu barvu, i když je samosebou též poživatelná.
Podával bych to tam, kde by „sedly“ kyselé okurky. Přidal bych k příboru tmavé brýle – ta růžová je šokující, ale úplně přírodní!
:-) představuju si jídla, kde místo zelené (okurky) je růžová, je to fajn. A růžovou my holky můžeme, alespoň většina.
Ať žijí růžové okurky!
Jak to tady píšete, musím chodit uzobávat aspoň kyselý kapary. brrr…ňam.
zdravim, viete mi niekto povedat co to je pos slovensky tuřín? vdaka :)
To je krasa..;-)
…chutna je takto nalozena aj mrkva, nakrajana na sikme trosku hrubsie kolieska s malinkou feferonkou a bez cervenej repy…;) dobru chut :)
Alian: slovensky je to kvaka. Koukněte ale na českou charakteristiku tady, snad tohle pomůže:
http://cs.wikipedia.org/…C5%99%C3%ADn
ježišmarjáááá :) → včera mě napadly takové pěkné barevné&křupavé špízečky – plátky č.řepy, tuřínu a zeleného daikonu, to je skoro jako italská vlajka… promazané oliv olejem s citronovou šťávou s troškou soli???:)) uch nemám teď zrovna suroviny ale strašně rád bych si takovou skládačku vyrobil!! :) dovedete si to představit?? :)
pěkné barevné&křupavé špízečky
To by mohlo pracovat, po chuťové stránce. Úskalí vidím v tom, že červená řepa mocně barví vše, s čím se dostane do styku.
P.Cuketko: dovedu! dělám na baru italskou trikoloru na topinkách: červené s pastou ze sušených rajčat, bílé s krémem z artyčoků, zelené s pestem. Když to smí být pikantní, používám pro červenou směs zvanou Viagru calabrisa! Neptejte se co to dělá! :-))
žejó? ,)
uvidíme, jestli potřebné komponenty budou ještě k sehnání!
(neptám se:)))
Jednorožec:
myslíte, že by zabarvila i nebohého Mr. Céééé???
Panu Céééé:
Levou rukou!
Byl by z vás pan ňekvička dřív, než byste vyslovil „Jack Robinson“.
„Before you can say Jack Robinson“ jsem si pečlivě ověřil v anglickém slovníku frází, Brewer's. Je to trošku staromilné rčení, ale to jsem celý já. A, hele, hned za ním je heslo Robot, od našeho Čapka!
to jednorožec – myslíte něco jako:
BUTCH: I'll be back before you can say blueberry pie.
FABIAN: Blueberry pie.
BUTCH: Well maybe not that fast, but fast.
(kvíz: uhodněte film)
;-)