Lunrujova čajová směs

Píšete vy…

Můj první čajový článek je zde. Tentokrát bude velmi krátký. Smíchejte čaje Tamarjokuča, Meng Ding Huang Ya a Huang Jin Gui, zalejte vodou o 70 – 80 °C, nechte tak 3 minuty vyluhovat (dle chuti) a – dobrou chuť! Úspěch ručen.

Do konce prázdnin čekejte velkou čajovou recenzi.

Přeji mnoho krásných chvil s čajem!

Reklama

Komentáře

Škoda, že jste tu trochu nerozepsal výslednou chuť této směsi a poměr jednotlivých složek. Zrovna tu piji pro mě už trochu tuctovou Dračí studnu a rád bych zkusil něco nového.

přidávám se k Martymu, prosím o nějakou základní chuťovou charakteristiku…určitě by neměla chybět! :)

  1. poměr dělám od oka a víceméně rovným dílem

chuťový nástin – po žluťáku násládlý, po tamaryokuči lehce trávovitý a po zlatém skořicovníku – no, tohle aroma mi nejde popsat
blíže upřesním, až ji znova uvařím (našel jsem Huan Jin Gui, o kterém jsem myslel, že je vypitý)

  1. do pěkného pohodového, prostě celkem nevtíravá příjemně se pijící směs (pokud jsi čekal, že jsem lezl po stropě, tak tě zklamu – i když po jednom jiném čajíku málem jo – ostatně pokud bude zájem, můžu sem menší příběh napsat ;-))

tak s tou recenzí nevím, chytil jsem trochu rýmu a s rýmou to na testování není – takže čekejte spíš jen menší
a příběh – vylovím z paměti a zkusím tomu dát nějakou pěknou formu ;-)

Jj, chce to popsat…zvlast ten vyborny Meng Ding nevim, jestli se mi chce i jinam michat ,)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)