Lunrujova netradiční rajská omáčka
Píšete vy…Nevařím často. Tentokrát jsem však musel. Ponecháno mi bylo přírodně uvařené hovězí, já však chtěl něco výraznějšího a tak jsem se rozhodl uvařit k němu omáčku. Protože je zrovna rajčatová sezóna, volba byla jednoduchá. Nahlédněte do tajů Lunrujovy kuchyně…
Upozornění: Lunruj je schopen smíchat všechno!
Suroviny (pro 1 osobu):- 1 menší rajče
- půl hrsti černých jeřabin
- tymián
- estragon
- zázvor
- fenykl (semena)
- špetka muškátového oříšku
- mouka na zahuštění a cukr na ukočírování kyselosti
Výše uvedené suroviny pochopitelně nejsou žádné dogma. Tento recept je jen inspirací. Budu jen rád, když zjistíte, že je to lepší, když něco přidáte a něco vypustíte. Podělte se o svoje zkušenosti!
Komentáře
1 malé rajče (s odkazem na rajčatovou sezónu) je poněkud úsporný recept, ale proti gustu žádný dišputát :-) Nevloudila se do receptu na rajskou omáčku drobná chybička?
no, je to pro jednu osobu, já dal větší a bylo toho moc
záleží jestli chceš omáčky náprstek nebo kýbl a taky co si představíš pod pojmem malé rajče
řekněme tedy střední ;-)
Vařit pro jednu osobu je vážně velký kumšt. Nakonec to 1 rajče by mohlo stačit ;) V rajské dělá divy špetka mleté skořice, mohu doporučit.