Tomatokulometu (jap.)
Aneb jak být šťastný…
Normalně si du včera kupit pivo a nugetu a co nevidim?! Bedýnku plnou zásobníků do tomato-kulo-metu! Tomatokulometu! ;)
Oh boy, to být tak easy!
Dnes na ně koukám, pan Cuketka se vrtí a já se směju. Kuličky i s dlouhou šťopkou do bazalkového záhonku, zapózovat, udělat obrázek. Na panvici s extrémně panenským tukem, držíc za šťopku samozřejmě obracet. Při prvním pukání pláště (jako pop-corn) sundat, klíšťkami na bonzaj naporcovat, na zelené misky zaparkovat.
Deset minut. To není možný! Ty aromatické koberce pochopitelně nejen pro estetikovu samohanu v receptuře figurují, ale i mocným podtlakem k soustu se přisávají a chuťové spektrum harmonizují. Bon apétit! ;)
Komentáře
Och, bazalka a rajčátka….Jednohubky to originální!!!!!!To já připravit,ihned to připravit, o to větší radost mít, že krásná bazalka vyrostla mi v květináči oknovém:)))
Děkuji!
óóó, krásné fotečky! Radši odcházím na aperitiv ;-)
Ježiš, tohle nám podávali jako předkrm v Izraeli a bylo to moc dobrý. Třešňová rajčátka na olivovém oleji s česnekem a semtam bylinkami, k tomu pitu s hummusem :-))
Ja myslim ze to bude nejaka konspirace, zadna rajcata neexistuji, natoz bazalka, o olivovem oleji nemluve. Bude to nejspis nejaka forma spiknuti proti mne, kteremu kruci v brise a dnes se musel odbyt vcerejsim croisantem a kapkou cerveneho. Pan Cuketka ve skutecnosti neexistuje, to je jenom virtualni obtisk meho ja, jenz ma prave vlci hlad a u tech fotek mu ukapla slina.
Jeseník:
;o)
Bali:
tomu říkám dobrá taktika!
kocour:
někdy se cherry povedou. ty větvičková obzvlášť. byly sladké, jako dortíky! bazalka aromaticky naprosto explodovala!!! ;)
rushid:
jojojojojo! byli jsme finalnee odhaleni……….. ,)
Tak nevím nevím, není to trestné? Kdyže se to chystá nový trestní zákoník, že by to tam ještě doplnili? :-)
Rajčátka mi chybí, poběžím až zítra pro bio cherry. Dnes zůstanu jen u pečené červené řepy (díky pane Cuketko) s novými bramborami promíchanými s čerstvým tymiánem a rozmarýnem z vlastní zahrádky a s olivovým olejem pečenými v troubě hned vedle té řepy. Sypáno mořskou solí, případně i čerstvě namletým pepřem, jak komu libo.
až se dostanu dom z brna tak zkusim – ale myslim že to dopadne vizuelně výrazně hůř :D takový rejče na pánvičce, to nemůže dopadnout dobře…
Nádhera, až se vrátím z Izraele, určitě zkusím… Nebo si to tady rovnou dám…
Tomáš:
ta řepa s brambory zní skvostně. jaj!!! teď jste mě na zdraví ohrozil zase na oplátku vy!!!! ;))))
marek:
marku nebojte se, vizuélně není co zkazit, umyté rajčina na panvicu a pak na lístečky… kdy to zvládnu já, mylsím že to zvládne každý ;))
Encranial:
zkuste to rovnou v Izraeli, copak tam nemaj rajčiny a bazalku???? :) anebo si radši dejte dobrý falafel!
2Cuketka – byla i rajčata, i když ne přesně ve stylu receptu, a falafel taky. Tomu by se chtělo věnovat :)
prosím, můžete mi někdo poradit ten recept na řepu s bramborem?
to víte, čerstvá novomanželka, mužíčka jsem již dostatečně uchlácholila různými masovými pochoutkami, zelenině se v letní sezóně nebrání, pokud bute chutně upravena…help mému rodinnému štěstí :)
Pro viva.
zkuste treba repu takhle .: male červené řepy (mensi tenisák) oloupejte, přektojte na pul nebo čtvtky. Vložte do zapékací misky, přidejte hodně česneku -cele stroužky, poze rozdrcené treba nozem, osolte, pridejte trochu cukru, zalijte balsamikem, pridejte čerstvé byilinky, trochu oleje.Misku zakryjte alobalem a do trouby s tim- tak 170 st. Podle velikosti za 40 minut vyndat. Vyborné je to i studene. Na porci pocitejte 150 gr řepy a 10 stroužků česneku
roman:
děkuji i já, ten recpet vypadá úžasně. teď jsem si z obchodu přinesl takov ty malé brambůrky, co se jí i se šlupkou. nechám si je pro tu přílěžitost, až seženu dobrou řepu! :)
Toporučuji tomátokulométo v bažalkovom mištičce do řeříškového lože uložit, je to úžo labůžo :-)
Sakryš, to je sranda věc tyhle rajčata :-)
Krasna stranka, vyborne citanie!