Sabrage III. – bonusové video

Aneb když se nedaří, co se dařit má. Přeji příjemnou zábavu ;)

Story

V přechozích dvou článcích jste měli možnost slédnout perfektně provedenou sabrage sklenkou. Tato sabrage byla moje první úspěšná sabrage v životě a naprosto fantasticky vyšla na první pokus. Ale! Ještě předtím jsem dostal naprosto šílený nápad, že provedu sabrage běžkou!

Ano běžkou, holt Mr.Cuketka je šílenec! K sabrage jsem si vybral šampaňské Taittinger Brut Réserve (cca 1299,- Kč), které ovšem zaprotestovalo a nenechalo si hrdlo odseknout. Jak na videu vidíte, pral jsem to do lahve asi dvacetkrát hranou vázání i hranou běžky ale prt. Na vině je podle mého pruživý efekt skluznice, která narozdíl od šavle nebo skleničky neumožnila vytvořit dostatečný ráz (přítomní fyzici poradí?). Zkoušel jsem vést i údery mimo šev, ale bez úspěchu.

Škoda že, to nevyšlo, protože i teplota okolí byla ideální (cca 3 st. Celsia) a nádherná scenerie Divoké Šárky přímo vybízela k akci! Po několika marných pokusech, mi došla trpělivost a lahev jsem otevřel konvenční metodou. Tak jestli jste byli o posledním loňském víkendu v Divoké šárce a viděli jste tam vysmátou dvojici na procházce s jednou lyží, popíjející šampaňské Taittinger ze skleniček, tak to jste viděli pana Cuketku :)

A propos, poznali jste hudbu podkreslující běžkovou i skleničkovou sabrage?

Více o Taittingeru i o tom, kde jsem ho pořídil, v příštím mini článku

Reklama

Komentáře

Ta běžka je prostě moc velká, lehká, pruzná a navic to bude lyže na klasiku, ktera nemá hranu ;-).

O tom už jsem uvažoval, až budu mít příště po ruce běžky na skate a Taittingera – zkusím :)))

Lyže je měkká a odpružená. Nemá šanci předat dostatek kinetické energie. Na příště to chce nějaký kung-fu trik. Zkoncentrovat energii čchííí a láhev odstřelit lehkým cvrnknutím nehtu.

Mně by jenom zajímalo, co by dělal pan Cuketka s tím zbytkem – šel by sbírat střepy a hrdlo pod skálu, nebo ne?

Kromě pružnosti bych to sváděl i na teplotu. Vzduch sice byl ok, ale netemperovali jste láhev přiliš dlouho v batohu? Běžku samotnou asi bude třeba vymrazit ještě víc, při -20°C by se jistě chovala líp :-))

Huhla:

Trajektorie byla propočtená tak, že by špunt doletěl tak akorát na chodník v údolí. V případě úspěšného pokusu by tedy pouze stačilo vyšroubovat zaseknuté hrdlo se špuntem z lebky bezvládného náhodného chodce.

Tedy pokud by na nás počkal a se špuntem si mezitím někam neodskočil. Třeba do ÚVN.

Hudbu znám, ale zaboha si nemůžu vzopmenout odkud. Mám pocit, že je to z nějakého filmu… Přihořívá?

Tosk:

ja mysliim, že lahev byla natemperovaná správně, transport v ruce zabral cca 15 minut (mám to kousek + byla vychlazená na 3 st.) a před sabrage se chladila na sněhu dobrých dvacet minut.

ta běžka ale dobře vymražená nebyla, do příště zlepšim!

Postak:

no je to klasika, takže v nějakém filmu se to objevilo určitě. autor začíná na Č….

Ad Hudba – u běžkové sabrage si nejsem jistý, tipoval jsem Dvořáka – ale to „Č“ – Je suis brouillé!!! – pane Cuketko (že by Čajkovskij?)

Pokud jde o sabrage skleničkovou, je to

Richard Strauss: Tak pravil Zarathustra

Postak:
A v jednom velmi známem filmu byla ta skladba dokonce ústředním motivem, a to může být námět na další hádanku :-)

Ó s křížkem po funuse! Nevšiml jsm si diskuze u původní sabrage :-(

Pane Cuketko, napovězte s touhle hudbou, vrtá mi to hlavou celý večer…

Ha! Děkuji za příjemně strávený večer s Čajkovským, pane Cuketko (myslím to zcela vážně).

Můj prvotní odhad nebyl zcela lichý, jde také o slovanský tanec, i když s malým „s“

Je to Trepak z Louskáčka.
Uf.

Až teď si uvědomuji tu skrytou symboliku…

Cuketka louská běžkou Taittingera!

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)