Novembrová fotohádanka
Píšete vy…Uhádne niekto, čo je to vlastne na tom tanieri ? :-)
Uhádne niekto, čo je to vlastne na tom tanieri ? :-)
Suroviny: Ředkvičky, Medvědí česnek, Brambory, Topinambury, Řapíkatý celer, Dýně, Rajčata, Růžičková kapusta, Salátová řepa, Celer, Hlávková kapusta, Černá ředkev, Mrkev, Česnek, Zelí, Okurky, Cibule, Papriky. Petržel a Kačenka česká
Techniky: Využití zeleniny od kořene po listy, Blanšírování, Glazování, Na zádíčka a Pyré
Komentáře
marcipán?
taky myslím že marcipánové kokotinky :)
modurit? :-)
plastové imitace? :) nedavno jsem takový podobný videl tušim Asku
ovoce a zelenina normálních tvarů na obřím talíři? :-)
Skleněné?
no tak snad už jedině porcelán, ale kdo by to kupoval:)). jako kvíz na cuketkovi předpokládám že to bude poživatelné :) asi něco jako marcipán, nebo podobný podivnosti :)
Kandované?
Hlasuju za marcipán. Nebo fimo? Už jsem viděla něco podobného i háčkované.
Mléčná hmota?
Mrkev, okurka, lilek, rajčata, cibule, mala dýně. A je to něčim natříkaný, aby se to lesklo…
Takze, jedna sa o:
Loong choob thajske modelovane ovocie
125g cukor krupica
250g lupana mungo fazula
10g zelatina
1000g kokosove mlieko
potravinarske farbivo
Mungo fazulu varime vo vode az skoro do makka, potom varime s kokosovym mliekom a cukrom, ktore pridavame postupne az je fazula kasovita.
Z vychladnutej hmoty tvarujeme ovocie, napichneme na sparadlo, malujeme potravinarskymi farbami a nakoniec namocime do rozpustenej zelatiny a nechame stuhnut v chladnicke.
;-)
Plave moucha v medu a říká si : „Huustýý“ :-D
Z vychladnutej hmoty tvarujeme ovocie, …malujeme potravinarskymi farbami
Prečo len ovocie? Pro drsnější by se mohl repertoár rozšířit i na prsty, boltce a jiné tělesné části, či i na vnitřní orgány.
PS: Jinak to vypadá moc hezky a klobouk dolů před modelářem, či modelářkou.
Recept je udajne originalny z Thajska, asi preto ovocie. Samozrejme fantazii sa medze nekladu ;-)
Marcipanové ovoce ze Sicílie.
mohlo by to být „rýžové cukroví“ ? ale v Korei z toho dělali i ryby..
čekal jsem nějaké marcipánové dobroty s aspikem…
Imitace ovoce z mandlového marcipánu, sicilská specialita: Frutta Martorana, podle kláštera, kde je začali přpravovat (16. století).