Sabrage!
Zaručeně poslední příspěvek tohoto roku a možná i ten nejšílenější! Umění sabrage (odseknutí hrdla z lahve Champagne) provedené pouhou skleničkou! Šťastný nový rok!!!
Detailní info & fotky & zákulisní videa, to vše až v roce 007 ;)
Zaručeně poslední příspěvek tohoto roku a možná i ten nejšílenější! Umění sabrage (odseknutí hrdla z lahve Champagne) provedené pouhou skleničkou! Šťastný nový rok!!!
Detailní info & fotky & zákulisní videa, to vše až v roce 007 ;)
Suroviny: Ředkvičky, Medvědí česnek, Brambory, Topinambury, Řapíkatý celer, Dýně, Rajčata, Růžičková kapusta, Salátová řepa, Celer, Hlávková kapusta, Černá ředkev, Mrkev, Česnek, Zelí, Okurky, Cibule, Papriky. Petržel a Kačenka česká
Techniky: Využití zeleniny od kořene po listy, Blanšírování, Glazování, Na zádíčka a Pyré
Komentáře
To opravdu vy? (Zucchini zelené tričko by odpovídalo).
S lahví Klikotu? Quel courage! Z jedné vody načisto, nebo byl předchozí trénink s Bohemia Sekt?
Trpezlivosť, trpezlivosť.
Vše se prý dovíme ještě v 007. :-)
Jej, to tedy koukám! Jestlipak mě po včerejší oslavě neklamou oči? Vážně to jde?
:-)
Jednorožec
to opravdu já (posedlý panem C ;)! sabrage se podařila opravdu na jeden pokus, dal jsem si záležet na důkladné přípravě a technice ono to prostě vyšlo :)
další detaily zítra!
Viky:
ano jde to! ustřelení hrdla lahve se běžně provádí šavlí k tomu určenou. profíci a pan Cuketka šavle nepotřebují a vystačí si s obyčejnou sklenkou :)
wow! teda cuketko… to je impresivni!
Tý jo!
Myslela jsem si, že jsem se konečně tohoto Silvestra naučila vlastnoručně otevírat šampus, a teď teprve vidím, že se to dělá úplně jinak! Obdivuji šikovnost i odvahu, já asi zůstanu u konzervativnějších způsobů :)
jdu trénovat. to toho už dneska moc neudělám … ;-)
právě jsem postnul praktického průvodce, pokud to někdo budete doma zkoušet – buďte prosím maximáoně opatrní!!!
,)
anjine, ty NE! vis jak by to mohlo dopadnout ;-)
Tahle hudba je jasná: otevírací scéna 2001 Space Odyssey by Stanley Cubrick :)
správně :) dále byla použita ve znělce České sody a je to klasický kousek od Richarda Strausse.
pokud is ještě navíc pamatujete scénu s pračlověkem, který poprvé uchopí nástroj (kost) a začne s ním bušit kolem sebe, tak tohle video pro vás dostává další význam…
detaily zde:
Wikipedia
Panečku, závidím tvoje umění a zároven nemám odvahu to vyzkoušet, může se to vůbec zkoušet s nějakou ekonomickou značkou?Jak poznám, že je tam správný tlak? Tady prodávají šumivá vína, ale na lahvi není napsáno, jaký tlak.Nemůžu si dovolit cvičit se na šampánu za tisicovku.
papa
mám potvrzeno, že obyčejná bohemka podlehla bez problémů zahradní mačetě, takže hurá do toho :) (ale ooooopatrně!)
no parada pane cuketko,,,,,my jsme to zrovna dělali ve škole sabrage šavlí – pro mě novinka :))) o to víc mě těší, že nám to cuketka názorně předvedl skleničkou
ježišmarja, v jaké škole se vyuřuje sabrage šavlí??? :)))
Pane Cuketko, dokonce se letos bude konat již třetí mezinárodní mistrovství ČR v sekání sektu!! Tam se sekty sekají vším možným i nemožným, ale šavle je nejelegantnější
Díky nemáte odkaz na někoho, kdo to organizuje? Šavle je fajn, ale většině lidí se doma nepovaluje (teda doufáááá). Já považuji za nejelegantnější způsob sklenku na šampaňské:
- je to vzrušujícně riskantní
- fyzikální zákony úpí přímo před očima
- po odseknutí je jedním pohybem možno okamžitě nalévat do stejné ruky, která odsekla hrdo
:)
Organizaci Mistrovsví pořádá již tradičně pan Libor Nazarčuk z Břeclavi, jinak ¨jeden z našich nejlepších sommelierů a odkaz na něj je www. moravskysommelier.cz.
díky moc za odkaz! už to vidím :)
Paaani, bolo to skvele, chystam sa na to v najblizsej dobe, len este nemam guraz, aby som si neublizila, ale chystam sa… zatial pouzivam bajonet….
krasne
Fakt pěkné,
ja to nedavnu skoušel taky sekačkem a taky na prvni pokus, ale nikdo mě nenatačel (škoda).
Pak sem to skusil i s levnějšími značkami a šlo to, ale chtělo to pořadně vychladit:)