V sedmičce s koprem, cibulí, mrkví a kořením. Dle receptu na
Velehradské kvašáky. Neznám nic lepšího. Tedy pokud se
vyvedou… ;)
Kdo je tady Vajnerčák?
Počátkem září se dočkaly premiéry hned dva české projekty zaměřené
na víno a video. Jinými slovy pokusy o přenesení vínovlny, kterou ve
Spojených státech rozpoutal ukecaný čertík z krabičky Gary Vaynerchuk.
První pokus o video, nová verze
projektu Vinograf.cz, má k němu asi
nejblíž. Bývalý wineblog se tady totiž přeměnil na blogující
winebar a prodejce vína v jednom, přičemž si jako hlavní
komunikační kanál s hosty a zákazníky zvolil interaktivní video. Stránky
i bar jsou až do konce září ve zkušebním beta provozu. Až ale
uvidíte projekt v celé šíři, myslím, že to nuda určitě
nebude! ;)
Oproti tomu video program Sommeliéři od malé online televize Muvi je zaměřen čistě na
zábavu a sem tam nějakou vinnou osvětu. Už od začátku více než
koukatelné video má svědomí dvojice somíků Matouš Ballík a
Tomáš Babor.
V Chebu se bude podávat ještě kouřící knedlíková historie a kultura,
recepty i doprovodný program. Vše navíc z dvojího úhlu české a
bavorské kuchyně v evropských souvislostech. Jsem z toho na páře. Tak
nedlím a hip hip hurá
knedlím! :)
Dvojitý Ramseich!
Bude hned od září. TV Barrandov přinese od 7. 9. první US sérii pořadu
Hell's Kitchen – Pekelná kuchyně. TV Prima zase od 15. 9. spouští
2. sérii úspěšného Ano, šéfe!. Na obzoru je prý i lepší hodnocení
restaurací v závěru pořadu, které snad bude o kus vzdálenější frašce
na kameru v úvodní sérii.
Pohlreich se v rozhovoru pro časopis ZOOM také nechal slyšet, že by si
rád vyzkoušel i Hell's Kitchen. Na rozdíl od Kitchen Nightmares (současné
Ano, šéfe!) je to však o dost náročnější formát, který vyžaduje
produkci obří restaurace s kuchyní prošpikovanou kamerami. Zaplatí to
některá z českých televizí? Kdyby jo, byl by to nářez… ;)
Místo hospodaření
Bavilo by vás vědět, odkud přesně pochází suroviny daných výrobků? To
jest nejen místo finálního zpracování, ale třeba i místo sklizně a
místo chovu? Mě určitě jo. Teď jen jestli pokus o nové
značení výrobků vyjde.
Na vlastní pytlik
První ročník festivalu čajové kultury Čajomír
fest zanechal v myslích návštěvníků i v českém internetu
nesmazatelnou stopu ve formě vystoupení mistra Pigi-cha. Díky několika
pohotovým kameramanům a kamerawomanům si ho můžete vychutnat i nyní
v teple domova a z digitální smyčky. Ani nedutám.
Ještě do středy můžete
vyhmátnout v soutěži s průvodcem Grand Restaurant hlavní cenu
- Maurerovu večeři za dvacku. Pro jistotu ani neuvažuji o tom, co všechno
by takové menu mohlo obsahovat… ;) I když, teď jak o tom
přemýšlím, možná by k tomu stačily notoricky známé marže vína
v Česku. Dva tři chody, lahev významného Grand Cru a máte to
v kapse! ;) Průvodce tím finišuje sbírání hlasů pro nejnovější
sezónu a již brzy po ukončení hlasování vyjde nový ročník 2010.
Dnes na ubrus, zítra rovnou do klína!
Moderní gastronomie. Někdy si říkám, jestli nám tady (zatím) bez ní
není lépe… Video z návštěvy hosta v restauraci Alinea.
Šéfkuchař Grant Achatz podává dezert na ubrus! ;)
Jak už to bývá tradicí, část odrobinek mi stačila utéct na Cuketkobůku. Jestli
je chcete mít vždy z první ruky, hledejte je tam! ;)
Teda jsem hrozně nadšená z Hells Kitchen v české televizi! Propadla
jsem tomu téměř od začátku, ale kvalita youtube, ze kterého jsem poctivě
sosala, se nedá srovnat s televizí :) hurá za HD kvalitou jídla!
Komentáře
pecková fotka … dal bych si okurek :D
Vinografová slečna má pěkný nožky :)
já jim to říkla, že nemaj zabírat dění pod stolem :) možná skrytá zbraň proti konkurenci!
To jste jim říkal špatně … :)
David: :-D
Jinak skvělá fotka v titulce, ty okurky :o) Hlídej si ji dobře! :o)
Na ty okurky sem fakt zvědavej.
Jo a Pigi čaj s Tuzemákem je bomba :-D
To co dělá z čaje kvalitní a chutný nápoj jsou teprve přidané suroviny :D
Mimochodem mr. C., s nápadem podávat jídlo do klína už přišli monty pythoni … http://www.youtube.com/watch?…
Teda jsem hrozně nadšená z Hells Kitchen v české televizi! Propadla jsem tomu téměř od začátku, ale kvalita youtube, ze kterého jsem poctivě sosala, se nedá srovnat s televizí :) hurá za HD kvalitou jídla!
K Pigi-cha dodávám ještě odkaz na mou reportáž z návštěvy a degustace :-)
http://jirka.oukej.cz/…ajomirfestu/
Nás bohužel ortodoxní příprava Pigi-cha minula, ale i tak se nám na Čajomíru líbilo. Pár fotek z akce zde:
http://pivli.webovastranka.cz/…1ehrad%C4%9B