Hádanka
Píšete vy…Hádanka – co je to? To by byla asi moc jednoduchá otázka. Spíš, kde jste se s tímto kouskem mohli/můžete setkat? Rozklikněte si obrázek pro lepší kvalitu.
Hádanka – co je to? To by byla asi moc jednoduchá otázka. Spíš, kde jste se s tímto kouskem mohli/můžete setkat? Rozklikněte si obrázek pro lepší kvalitu.
Suroviny: Ředkvičky, Medvědí česnek, Brambory, Topinambury, Řapíkatý celer, Dýně, Rajčata, Růžičková kapusta, Salátová řepa, Celer, Hlávková kapusta, Černá ředkev, Mrkev, Česnek, Zelí, Okurky, Cibule, Papriky. Petržel a Kačenka česká
Techniky: Využití zeleniny od kořene po listy, Blanšírování, Glazování, Na zádíčka a Pyré
Komentáře
jeslti to souvisí s aktuální výstavou v praze, tak asi tuším a raději mlčím :)
Tohle vyráběli neolitičtí zemědělci na sušení a pražení mladého obilí a archeologové tomu říkají pražnice.
Anebo nějaký pragril :-)?
1: čínské hůlky to nejsou ;-)
Jsem pro pragrill :-)
Podobný „gril“ si pamatuji z pobytu na Bali, kde na tom opékali místní specialitu saté :- )))
Flintstones, Meet the Flintstones
They're a modern stone age family…
;-)
výběr z hádajících z facebooku:
vypada to na gril z doby hlinene :-D takze nejake muzeum nebo skanzen…
maketa Acosta Party Grillu z chlebového těsta.
pokojový gril z nepálené hlíny :)
přikláním se k muzeu, jinak bych řekla, že je to prapůvodní likonová destička na udržování teploty jídla
Tohle vyráběli neolitičtí zemědělci na sušení a pražení mladého obilí a archeologové tomu říkají pražnice.
Anebo nějaký pragril :-)?
vypadá to na vysoušeč dikobrazích bodlin
(http://www.facebook.com/…/89510428614?…)
Tak co, tak co??? Co je to teda? ;-)))
Všichni kdo říkali gril, hádali správně.
Mohli jste si na tom připravit souvlaki asi tak před třemi tisíci lety a pochutnat si na něm spolu s ostatními Mykéňany na Peloponésu v Řecku.
Zdokumentováno v Archeologickém muzeu v Mykénách.
Ještě jsem dohledala k historii souvlaki toto:
The souvlaki first appeared in ancient Greece, as proved by a recipe from that time. The dish was called “kandaulos” and combined grilled meat, pita, cheese and dill (Athenaeus, The Deipnosophists, 12, 516d).
Many centuries later we find references to street vendors selling souvlakia with pita in Constantinople, the capital of Byzantium.