Green chaud
Píšete vy…Tak jsem ve Francii zase objevila něco (pro mě) nového. Green chaud.Nevím, proč se Frantíkům do názvu vloudila angličtina, každopádně to znamená Horká zelená. A ta zelená v názvu není nic jiného než moje oblíbená zelená chartreuska. Šoupnutá do horké čokolády. Podává se v Alpách vedle svařeného vína (vin chaud) v barech a u stánků na trzích.
Komentáře
juj, tohle je milý :) neznám! ale teď už znám. tak teď jen najít místo, kde si to v prg dám :))
Ano ano …máta a čokoláda mňam.
Hmmmmm, šartrésku znám, ale tento zajímavý čoko nápoj nééééé. Budu to muset napravit, ale do Alp asi nepojedu ;-)
Mimochodem v palírně ve Voironu, kde Chartreuse vyrábějí, mají vitrínu s imitacemi a padělky z celého světa a sbírka Made in Czechoslovakia je jedna z nejbohatších :( viz pátá fotka