Kimči – jenom obrázek

Píšete vy…

Další verze kimči. Co v tom jet ani psát nebudu, proč taky? Jde o to, jestli se Vám líbí ten pohled :-)

Reklama

Komentáře

Technicka otazka – jak dlouho to tak vydrzi v te sklenici co se tyce trvanlivosti? Dal by se tam pridat nejaky sajrajt aby to vydrzelo dele.(podotykam ze se zavarovanim atp. nemam absolutne zadne skusenosti).

Fermentované kimči vydrží v chladu prakticky neomezeně. Čím déle, tím lépe. Bude pěkně proleželé. Žádný sajrajt nepřidávat!Mrkněte do diskuzí ohledně výroby a přípravy kimči, máte tam podrobné návody.

Mirek a Terezka: stín a lišta dobrý, snažil jsem se najít nějakou modelku, která by to držela nebo se tím popatlala ale žádnou jsem nenašel

Mirek: Po vykvašení to vrazím do lednice a nějakou dobu to vydrží. měsíc určo, pak je to snědený i když toho udělám kýbl.Mám manželku, dceru, sestru…

„snažil jsem se najít nějakou modelku, která by to držela nebo se tím popatlala ale žádnou jsem nenašel“

„Mám manželku, dceru, sestru…“

A žádná se nechtěla vyfotit s kimči?

terezko, syn je ten nejtajemnější :-) ty by ses tváří kimči nechtěla stát?

terezko v duchu udělej si sám. hezčí modelku stejně nenajdu, no ne?

16: když v duchu udělej si sám, tak se tím musíš pomazat a vyfotit ty, ne? já bych do toho možná šla, než nafotím ten Xman, je potřeba nějaká průprava :)

terezko samozřejmě na tvém.na chlapovi to nemá ten půvab

20: Tam zvaného: Fotografický stůj!
Kdo tam?
Patrola!
Jaká?
Vojenská.
Kdo ji vede?
Ženská.
Jaká?
Zrzavá.
Zrzavou, zrzavou, tu já mám nejradši…

A generál Laudón jede skrz vesnici, generál Laudón jede skrz ves…
Zrovna kolem svátků šel moc pěkný dokument o významných osmičkových datumech českých dějin. Říkali tam, že se spousta lidí domnívá, že Laudon je postava z písně, nikoliv skutečný generál.
Jojo…a vono fotografický stůl! :-)))

Baron Ernst Gideon von Laudon, měl prý i skotskou krev. (Thanks, Gůgl.) Nevěděl jsem o něm lautr nic, jen to, že měl bílou čepici, když jel přes vesnici.

Vzdělávací náplň těchto stránek mě nikdy nepřestává udivovat. (Thanks, Pivli.) :-)

A není on postava z písně? Kdyby nebylo písně, kdo by si na milého Laudona dnes vzpomněl? Varování všem televisním chefům a jiným personalitám: Užívejte slávy, rychle, teď, honem, honem. Bez dobré písničky (i s vaší bílou čepicí) po vás za 100, 200 let ani pes neštěkne. :-)))

Oblíbenec Marie Terezie. Však jí také vyhrál nejednu bitvu.
A z chudého vojáka se nakonec stal baron a generál…generalissimus. A dnes se o něm zpívá, nebo se s jeho jménem kleje. Himl-laudon…(Himell! Laudon!) ten dokument byl velice zajímavý, nejen kvůli Laudonovi. Bohužel jsem ho stihla jen od vyvraždění Slavníkovců.
1R : nemusíme taky furt diškutovat jen o tom „žrádle“, ne? ;-)))

dnes se o něm zpívá, nebo se s jeho jménem kleje
Pojistil si to na všechny případy! Šikula.
A těch různých žen, co mu patrolovaly. Pro každého něco.
Isn't that nice… :-)

Seriously good kimchi – vážně dobré kimči.
Moje třetí, nebo už čtvrté? Zatím nej!!
Žádné velké změny od původních rad (Pivli, velké díky!)

Poznatky:
Čínské zelí opravdu pracuje lépe, než jiné zelí. Solidní základ!
Karfiol na pidi růžičky je velký přínost. Nevynechat!
Moje vychytávky: něco málo růžičkové kapusty velmi tence na vlásky pokrájené – bezva! Oříškové tóny.
Japonské miso (kvašené sojové boby a obilniny) přidané v rozpuštěném stavu do zálivky se zdálo urychlit a zušlechtit kvašení. Kimči je naprosto neodolatelné už po prvním týdnu!

Jednorožec: Já jsem přestal dávat tu rybí omáčku.Nějak mi ty zeleninové tóny kazila.
Dělám to vyloženě jen zelenina.Zelí, mrkev,cibule,česnek,ředkvička nebo ředkev,chilli,zázvor a sůl.

29: A dá se takto dosáhnout dostatečné ponožkovitosti?

29: To snadno chápu. Já ji v poslední (výše opěvované) várce také nedal – zapomněl jsem!
Navíc celý pokrm je pak nejen vegetariánský, ale i veganský. Máme dost přátel i příbuzenstva, kteří nejí maso. Jestli by jim ale kimči vonělo, je už jiná otázka…

:-)))
kimči je prostě zázrak.
Pár kapek rybí omáčky nevadí, ale nesmí se to přehnat.
Kapustičku i miso ozkouším, oboje mám ráda. Horší , co na to mé okolí. už tak je prudím s kimči. Ještě růžičková kapusta a fermentovaná soja! ;-)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)