Majoránka
Moje malá bylinková zahrádka se začíná krásně zelenat. Momentálně jenfotogeničtější je mladá slečna Majoránka. Esence tradiční české kuchyně. Už se těším na zimu, kdy si udělám správňácké bramboráky nebo karbenátky, a nebo třeba hrachovku. Sbírá se až od července a tak jí dám ještě trochu čas, ať se v klidu vyhřívá na sluníčku.
Protože pak přijde pan Cuketka a šmik-šmik! :]
Komentáře
Pěstuji bylinky už třetím tokem, ale někde dělám chybu, množství majoránky, kterou sklidím nedokážu usušit. Vždy mi zčerná. Zkoušela jsem varianty šušička, slunce, teplo, ale stín, tak nevím. Schne to jen mé švagrové, která topí v kamnech na dřeno na chalupě, a zavěsí bylinky nad kamna….Ale bohužel, můj muž nemá pochopení a kamna na dřevo mi do panelákové kuchyně nechce kvůli majoránce pořídit…….
Tady máš potdrobný guide jak sbírat a jak sušit:
http://www.domek.cz/clanky/zeleny/bylinky/majoranka/pestovani_majoranka.htm
Já se přiznám, že mi ztmavne jen trošku a suším to zavěšené ve svazečku, jen tak na balkóně, když je teplo (ale ne na sluníčku).
děkuji za radu, příští měsíc to vyzkouším, bude opravdu úroda, majoránka, meduňka,extra pepermintová máta, a mnohé další….
Objevila jsem stránky na koření od Antonína – http://www.koreni.cz. Mají tam velký výběr.
Růžo díky za tip! ;)
Bylinkám, a k tomu v kvalitě bio se věnují také Abrlovi z Pavlova. Mají o tom na svém webu pěkné info http://www.bio-produkty.cz/koreni.html