Purpurové odrobinky
A taky první podzimní. Sezonní. Geneticky modifikované. Rybí. Oznamovací. Hlasovací. Máte už svůj kaštan?
- FDA v USA ke GMO masu
Ano. Amíci se rozhodli jít vpřed. Po GMO rostlinách je tu i masíčko. Americký úřad FDA se chystá otevřít cestu geneticky modifikovaným zvířatům určeným k jídlu. Ještě prasitější vepřové a ještě růžovější losové přeji! ;)
- Jezte ryby z Ruska!
Registruji a čumím. Hlavně na web. Pokaždé mě srazí do kolen neočekávanou silou to, kolik milionů se dá vyhodit za totální bláboly. Ale přeci – spotřeba zaostává, je třeba podpořit. Amur a Tolstolobik?
- Kuchařka pro dceru 2
Foodblogerky po nás metají knihy jedna za druhou! Nejprve paní Šárka v novém gurmánském vtělení a hned za chvilku i Florentyna s Vánoční kuchařkou pro dceru. Vanilkové rohlíčky a růžová na titulce!!! Uvnitř pak stejný formát jako minule, tedy tematicky koncipované etudy s povídáním… ;)
- NKOTB
Přichází přišel podzim a s ním záplava novinek! Těšit se
můžete na francouzské
pekárny Paul (konec září), Hard Rock Café (únor) a cukrárnu U Myšáka
(polovina října). K tomu dvě nově otevřené restaurace – Vermeer (US kuchyně),
Garden (předražená
česká) a hned dva thajské festivaly – v Hiltonu
a v Mandarinu! Fuška co?
Zvláštní pozornost si pak zaslouží řízená degustace piva, na kterou vás zve velký popularizátor méně známých moků Honza Kočka ze Světa piva. Heslo zní – Poznej Kocoura! ;)
- Sezonní potraviny
Dávám dohromady seznam sezónních plodin, masa a jiných výpěstků. Cílem je obdoba tohoto webu přizpůsobená na podmínky v Česku. Pojďte mi pomoct!
- Stříbrná Dupa 2008
Tahanice o kus plexiskla byla tímto odstartována a potrvá až do 26. října. Pokud máte rádi cukíny, hlasujte pro web Cuketka.cz v kategorii blog. Tři, dva, jedna – fčíl!!! ;)
Komentáře
Nebojte, už jsme hlasovali. Za naši rodinu – několik hlasů.
na Hard Rock café se docela těšim … jsou to sice zase burgery atd .. ale zatim se mi tam vždy sedělo dobře …
Pivli:
díky ,)
medog:
ještě k tomu připočítaj burger kinga, bude tady taky co nevidět…
Pané C., NKOTB = New Kids On The Block? Já si normálně vzpomněla na idoly mého mládí :)
Díky za dávku aktuálních drbů! Zase jsem si početla. Obzvlášť na rybím webu Ministerstva zemědělství. I přes doporučení stále nepřestávám s nakupováním candáta a lína, kteří se krčí na samém konci chvostu kampaně. Kaprovi je to snad jedno, ten jen tak něco nesežere. Rybáři se musí bavit náramně.
Terezka:
right on! :) já věděl že se někdo chytí. odrobinky = skrytých rebůsu zdroj :)
ChilliJulie:
moje top trojka je: PSTRUH a CANDÁT. no jo je to dvojka. ale vystačím si… rybáři se pochopitelně náramně baví :)
http://www.mrk.cz/minidiskuse.php?…
Nooo, úhoř má taky svoje, vokoun taky není k zahození. Ale pstruh granuláč, to už si raději dám filé.
moje sladkovodni dvaapulka: candat, stika a kapr, ale ten jen na Vanoce :)
Asi bych do ankety doplnil, že jde o sladkovodní ryby, z těch mám moc rád candáta a štiku, úhoř je taky fajn, stejně jako pstruzi a možná i další, který jsem ještě neochutnal – vyhýbám se akorát kaprům, nějak mi nejedou a to ani když jsou po výlovu důkladně odbahněni v sádkách. Jinak já rybišky moc rád, ať už sladkovodní nebo mořský.
Ta purpurová modř je hypnotická!
Připomíná malíře jménem Ives Klein, který se v podobné modré vyžíval.
http://www.iainclaridge.co.uk/blog/?p=89
Nějak jsem nenašla zmínku o kaštanu…
mohu-li se vmísit do debaty o rybě domácí, tak je pravda, že vlastnoručně chycená ryba je nejlepší. já osobně preferuji okouna a lipana, ale toho jsme již dlouho neměli, protože vzhledem k stavům lipanů a potočáků v našich vodách je pouštím. jinak naše rodina není vybíravá a nepohrdneme ani ploticí nebo cejnem.
David:
na úhoře míá pěknou scénu ramsay… a pak taky hrabal, ach jo ;)
Schnytlik:
se přiznám, že štiku jsme měl jedn jednou a už jsem zapomněl jaké to bylo :)
Kytka:
taky bych doplnil, ale rozhazuje mi to layout ankety ;)) po kvalitě kapřího masa pátrám, je to celkem sranda. jeden z rozpracovaných článků… o č. tradici…
1R:
já jsem pod vlivem už asi týden. ne a ne mě to pustit :) možná mám nějako acolorózu. obdoba avitaminózy ;) chyběla mi prostě violeť pupurová…
Pavli:
to byl jen otázka. každý si přece na podzim hledá ten svůj první kaštan. nebo ne? ;)
ten hroznej:
souhlas. rybářský lístek mi sice ropadnul v roce 94, ale bavilo mě to. nejvíc na pstruhách. takový čerstvý pstruh rovnou na máslo s kmínem… jaj ;) to jsem ještě něpřekonal. cejny jsem tehdy tahal z vody nejčastěji, ale nikdy jsem ho doma nedělal. holt sportovní rybář :)) jo a nikdy jsem nechytil kapra! :))
Něco jsem zaslechla že by 4.10 měla být na Václaváku v Praze nějaká kuchařská Šou. Nevíte někdo o tom něco blíže ?DÍKY
Tak držím dneska večer při vyhlašování pěsti .-) Můj hlas jsi dostal – letos jsem to stihnul.
No tak ten rybí web je ukrutnej – jak se říká v tom známém filmu: „To muselo dát práce (peněz)… přitom taková blbost.“
opominany, pritom sladkovodni a skvely je okoun… pro me daleko nejlepsi nase ryba. a rybari je pousti zpatky do vody…
Těžká volba do trojboje. No, než kapra, tak raději lína (pokud je na výběr), okoun a candát jsou asi tak nastejno (ale candát je větší, tak jsem zvolil toho) a potom úhoř. :-D
Hlasovat budu nejdřív pro rybičky, pak pro Cuketku :-)))
Jasní favorité jsou candát a úhoř (zrovna jsem ho měla v Českém Krumlově – máme tam na to vyhmátnutou restauraci) a pstruh.
Štika má moc kostiček, kapra já nerada a amur se mu leckdy chutí podobá. K ostatním no comment :-)
P.
PS:
Minulý víkend (20.9.2008) jsem byla na akci „Ryby a víno“ v Prachaticích – budu dávat fotky na blog. Bylo to moc fajn :_)
P.
Papaja: kterápak restaurace??? Že by rybářská bašta na ostrově pod zámkem? Jsem místní ;-)
:-) Asi to bude ona. V nejbližší době se budu snažit pár fotek zveřejnit – nejen z této rybářské hospůdky…
P.