Sezóna chřestu je tady a s ní i můj malý chřestový speciál. Na videu vám ukážu jak chřest zpracovat a připravit sedmi různými způsoby. Ke každé technice pak přidám jeden jednoduchý recept, ať se máte čeho chytit! :)
Na videu uvidíte sedm jednoduchých úprav pěkně za sebou. Všechno jsou to základní techniky, které vás připraví na jakýkoliv chřestový recept do budoucna. Příprava chřestu totiž není vůbec žádná věda a je to hodně vděčná surovina, která se vám za vloženou péči moc dobře odmění. Koukejte!
Na videu profrčím všechny svoje oblíbené techniky. Ukážu vám jak chřest oloupat i tři skvělé způsoby jak ho nakrájet do salátu zasyrova. Předvedu vám jak chřest uvařit a pak zchladit pro přípravu salátů. Pokud máte rádi výraznější chutě, uvidíte i chřest grilovaný a zprudka opečený na pánvi. Ve finiši pak ukážu dvě pomalejší metody - chřest pečený a chřest dušený na másle.
V receptech vám pak každou úpravu ukážu hezky podrobně. Vybral jsem samé jednoduché věci, které budou fungovat i úplným začátečníkům. Navrch přidávám ještě jeden parádní chřestový vynález, který na videu není. A ve finále vám představím videorecept na luxusní chřestové risotto.
Pokud vám budou recepty málo, můžete nabrat další inspiraci na Prkýnku Najdete tam desítky různých nápadů i základní info k nákupu, skladování a přípravě chřestu v kuchyni.