Jednoduše letní špagety

Píšete vy…

Přemýšlela jsem co v v minulých chladnějších letních dnech uvařit… Na salát v té zimě chuť moc nebyla… Myšlenka padla na těstoviny - musí to být rychlé, nechce se mi stát u plotny dva dny…Takže… dávám vařit špagety. V truhlíku natrhám hrst patrželky a oregána, utrhnu pár malých rajčátek.

Petrželku a dobromysl jemně nasekám, nakrájím 5 stroužků česneku na kolečka, rajčátka na čtvrtky, dvě malé chilli papričky rozdrtím na hrubo a do pánve naliju hodně olivového oleje. Zahřeji olej, přihodím česnek, minutku nechám smažit, přihodím petrželku a papričky, opepřím, osolím, přidám rajčátka a ještě krátce osmahnu… Špagety jsou mezitím hotové. Šup se směsí na zcezené špagety a už jen posypat parmezánem… Tuším že na jídelníčku v pizzerce tomu říkají Spaghetti Aglio Olio ;)

Nakonec, pro legraci, přidávám hádankový obrázek – Co je to? :-)

Reklama

Komentáře

No vypadá to jako malá zaprášená prsíčka, ale nejspíš to budou piniová jádra ne?:-)

Reagovat

Koukám na tu hádankovou fotku už dobrou půlhodinu, ale jediné, co mi něco aspoň trochu připomíná, jsou ty Ypsilonovité řezy nahoře na těch hnědých útvarech… Připomínají mi dírky, jaké bývají v olivách po strojovém vypeckování…

Ještě jsem odběhla juknout na své domáci Spatiphyllum, a konstatuji, že by to mohlo být i ono :) jen zjišťuji, že mé oko není schopno zdaleka postřehnout, jestli jsou na těch hnědých tečkách opravdu ty Ypsilony :))

Reagovat

Salieri by řekl, že jsou to capezzolo di Venere.
Já říkám, že absolutně nemám potuchy. :-)))

Reagovat

hned první odpověď byla správná, je to spathiphyllum :-)

Reagovat

Hm, to jsou věci…
Ale stejně to vypadá jako Venušiny bradavky. V mini podání, v maxi množství.
:-)))

Reagovat

Tak tak…http://bedulka.vesele.info/image/9842209
ale vypadá to jako nějaká dobrota :D Třeba jako zmrzlinový zákusek nebo tak něco :D

Reagovat

Nikoliv. Mám na mysli dezert – cukroví, které Salieri nabízí Constance Mozartové, když k němu přišla orodovat za manžela – viz Amadeus. :-)

Reagovat

až na tu pažitku a oregano to neni špatné, ale ještě jednodušší je do těstovin zamíchat spařená oloupaná a nasekaná rajčátka (čerstvá ze zahrádky) s olivovým olejem, česnekem a bazalkou

Reagovat

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)