Zápisník

pana Cuketky

Ježkovy voči!

Na dění okolo značky Ježkův statek a prodejen Sklizeno se v nejnovějším článku podívala autorka Deníku Referendum Zuzana Vlasatá. Jako doplnění si můžete dát i komentář Michala Hromase Ve vlastní šťávě.

Nový článek ilustruje rozdíl mezi realitou a představou (viz fotogalerie), kterou o podobných výrobcích získávají zákazníci.

Na jedné straně krásné obrázky z fotobanky a na druhé běžný zemědělský provoz se všemi nefotogenickými zákoutími, které v takovém typu provozu bývají.

Tahle mezera mezi skutečným a virtuálním obrazem je fakt zbytečná a teď se ukazuje, že trhu neprospívá.

Článek znovu poukazuje i na pár konkrétních výrobků a jejich pozadí. Nově ale taky třeba na farmářské vepřové z Ecoproductu, kterým firma doplňuje sortiment hovězího bio masa z vlastní produkce.

Formálně je vše značené správně (maso nenese chráněnou známku pro bio výrobky), na obalu je ale název firmy, který obsahuje slůvko "eco" a hned vedle je webová adresa se slovním spojením "kvalita bio". Zákazník se tak může snadno splést a vzít si maso v domnění, že je v bio kvalitě (stejně jako hovězí z Ecoproductu). O tom co je to vlastně to "farmářské prase" ani nemluvím...

Je to všechno už vážně únavné a nikomu zúčastněnému to moc nezávidím. Věřím ale tomu, že se z toho dá snadno získat poučení do budoucna. A že to český trh s potravinami alespoň trochu posune.

Uvidíme. I když to teď tak možná nevypadá, já jsem stále optimista.

5. srpen 2015 15:08:57 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Dárkový průvodce pana Cuketky

Už dlouho tady nebyl gift guide! Společně s Kulina.cz jsem pro vás letos nachystal velkého dárkového průvodce, který obsahuje přes 50 tipů na dárky do kuchyně. Všechno, co každý blázen do vaření nutně potřebuje!

19. listopad 2020 09:11:18 - Komerční sdělení - Sdílet na Facebooku

Moje videorecepty na Seznam TV

Odteď mě najdete i v Televizi Seznam, kde si můžete vybrat z několika mých pořadů. Přihlašte si u nich odběr, ať vám žádný recept neuteče!

Skromná kuchyně
🎬Videorecepty
🍰Cuketka peče
🌿Cuketka zdravě
🍜Polévkárna

14. červenec 2022 21:07:27 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Pečené vepřové koleno

Tady se nespletete. Přináším jednoduchý postup na to nejfajnovější vepřové koleno. pečte velmi pomalu a při nízké teplotě. Na videu ukazuji postup v parní troubě. Pokud parní troubu nemáte, pečte koleno v první fázi zakryté a délku pečení prodlužte na 4 hodiny.

11. únor 2021 18:02:33 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Bujabéza – Tradiční francouzská Bouillabaisse

Tahle polévka, přesněji řečeno projekt na víkend, vám udělá radost. Je to v podstatě jen bohatá rybí polévka. Nebojte se jí vůbec a pusťte se do toho. Je strašně moc dobrá!

19. listopad 2020 09:11:07 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Chléb bez droždí – irský soda bread

Uvízli jste doma bez droždí? Tady jedna nouzovka pro každý případ – irský soda bread kypřený jedlou sodou. Chuťově žádný zázrak, ale bez problémů funguje.

17. březen 2020 09:03:55 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Vánoční recepty pana Cuketky

Hledáte některý z mých vánočních receptů? Tak tady je najdete všechny pohromadě!

17. prosinec 2019 11:12:59 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku
Načíst další